PETKOVIĆ: Vidovdanska deklaracija je svedočanstvo stradanja Srba na KiM

Novosti online

28. 06. 2023. u 08:37

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je Vidovdanska deklaracija, koja je pročitana u utorak na skupovima u Kosovoskoj Mitrovici i Gračanici, svedočanstvo stradanja Srba u prethodnom periodu, pre svega poslednjih meseci od, kako je rekao, zuluma Aljbina Kurtija ali i odlučnosti srpskog naroda da brani svoje pravo da živi na KiM.

ПЕТКОВИЋ: Видовданска декларација је сведочанство страдања Срба на КиМ

FOTO KANCELARIJA ZA KIM

On je za RTS rekao da se u deklaraciji pominju i Srbi upucani od početka godine, imena osmorice uhapšenih Srba koji su u prištinskim zatvorima.

- Oni su tamo jer Kurti želi da protera Srbe sa KiM. Svaki dan njihov tamo je korak dalje od normalizacije. Borićemo se da sačuvamo mir, što su Srbi poručili u deklaraciji. Sada je trenutak da se formira ZSO - rekao je Petković.

On je čestitao Vidovdan i istakao da je to najznačajniji srpski praznik "utkan u identitet srpskog naroda", preneo je Telegraf.

BONUS VIDEO: VIDOVDANSKO PESNIČKO BDENIJE: Obraćanje Vladana Matijevića, dobitnika Krsta Kneza Lazara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (70)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!