BRUTALAN TEROR KURTIJEVE POLICIJE: Crna kesa preko glave i ruke u lisicama, jezivi snimak sa ispitivanja Srbina (VIDEO)

Novosti Onlajn

24. 06. 2023. u 17:16

NA DRUŠTVENIM mrežama pojavio se snimak sa ispitivanja Srbina Nenada Orlovića, kojeg su takozvani kosovski specijalci uhapsili u petak u Severnoj Mitrovici, a na kojem se on vidi bez odeće do pojasa, ali sa crnim džakom preko glave i lica, dok su mu ruke vezane iza leđa.

БРУТАЛАН ТЕРОР КУРТИЈЕВЕ ПОЛИЦИЈЕ: Црна кеса преко главе и руке у лисицама, језиви снимак са испитивања Србина (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Kosovo Online Live

Orlović je uhapšen juče i to nakon što su ga prethodno opkolili pripadnici specijalne policije tzv. Kosova, iako nije ni pokušao da beži.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova, a njegov advokat Nebojša Vlajić kazao je da ga policija tereti za nerede 29. maja u Zvečanu i za prisustvo na decembarskim barikadama na severu.

Ovakvim snimkom, na kojem je Orlović u ponižavajućem položaju, golog tela, krše se njegova ljudska prava i dostojanstvo.

Da društvenim mrežama kruži ovakav snimak, spomenuo je ranije danas i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Objavili su sraman snimak Orlovića, kako sedi go do pojasa - tako su ga i uhapsili, jer čovek radi u perionici - u sobi gde ga ispituju, a na glavi mu stoji crna kesa... I uz raznu muziku i komentare, oni to šeruju po mrežama i hvale se kako muče Srbina... kao i sve prethodno uhapšene Srbe... Orlović je uhapšen u autoperionici, kod Dudinog krša, čovek se nije krio... Oni tako hapse, onda odvedu u sobu za ispitivanje, muče, navlače kese na glavu, a onda puste to po mrežama da se mladi Albanci naslađuju...- rekao je Petković.

I visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj juče je preneo da su u Uniji veoma uznemireni zbog situacije na severu KiM i hapšenja Srba bez zakonske osnove.

- Veoma smo uznemireni zbog situacije na severu Kosova - hapšenja kosovskih Srba bez zakonske osnove i marš Kosovskih bezbednosnih snaga kroz Južnu Mitrovicu, praćeno teškom retorikom iz Srbije - napisao je Borelj na Tviteru.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO - Pogledajte kako je narod najurio Aleksića i Ćutu iz Zvečana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (55)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)