LAJČAK NAJAVIO POSETU AMERICI: "Preduzeti hitne korake ka deeskalaciji na severu"

Novosti online

18. 06. 2023. u 21:26

SPECIJALNI izalsanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da je na Prespanskom forumu za dijalog u Severnoj Makedoniji situacija na severu pokrajine bila glavna tema svih razgovora, i da je potrebno preduzeti hitne korake ka deeskalaciji.

ЛАЈЧАК НАЈАВИО ПОСЕТУ АМЕРИЦИ: Предузети хитне кораке ка деескалацији на северу

Foto N. Skenderija

Lajčak je na Fejsbuku naveo da je tokom ove nedelje obavestio ambasadore NATO i EU o situaciji na severu i istakao da je neophodno preduzeti korake ka deeskalaciji.

- Ranije ove nedelje, informisao sam svoje kolege u Briselu o mojoj nedavnoj zajedničkoj poseti regionu, trenutnoj situaciji i daljem putu. Tokom moje posete sedištu NATO, sastao sam se i sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom Džoanom, razgovarali smo o situaciji na severu (tzv.) Kosova. Obojica smo se složili da je potrebno hitno preduzeti korake za deeskalaciju. Ovu tačku sam dodatno naglasio dok sam se obraćao ambasadorima NATO i EU - istakao je Lajčak.

On je najavio posetu Americi, gde će sa partnerima razgovarati o rešavanju krize.

- Uputiću se u Vašington na poziv mojih partnera iz SAD. Imaćemo intenzivne razgovore o putu napred i neposrednim narednim koracima - naveo je Lajčak.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: AKCIJA SRPSKE POLICIJE - Na teritoriji centralne Srbije uhapsili do zuba naoružane Kurtijeve specijal

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)