SAMO UJEDINJENI ODOLEĆEMO SVIM IZAZOVIMA: Vučić sumirao ovonedeljne intenzivne diplomatske aktivnosti (VIDEO)

Novosti online

18. 06. 2023. u 19:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sumirao je ovonedeljne intenzivne diplomatske aktivnosti koje su se odnosile u najvećoj meri na situaciju na Kosovu i pozvao građane da ostanu ujedinjeni, kako bi Srbija mogla da se odupre svim izazovima.

САМО УЈЕДИЊЕНИ ОДОЛЕЋЕМО СВИМ ИЗАЗОВИМА: Вучић сумирао овонедељне интензивне дипломатске активности (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je na Instagramu "buducnostsrbijeav" naveo da se uprkos naporima Srbije, tenzije na severu Kosova ne smiruju.

- Tenzije se ne smiruju, uprkos svim našim nastojanjima da ozbiljno i racionalno odgovaramo na sve intenzivnije provokacije Prištine. Trudićemo se da sačuvamo mir, ali upozoravamo sve one kojima očigledno nije stalo do mira, da se iseljavanje Srba neće dogoditi. Nećemo dozvoliti dalje maltretiranje i ugrožavanje života pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji živi u sve većem strahu, zabrinut za bezbednost - poručio je Vučić.

Naveo je da je o tome razgovarao i sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Muhamedom bin Zajedom, jednim od najuticajnijih svetskih lidera, koji se više puta angažovao u najvišim svetskim krugovima, kako bi na Kosovu zavladao mir.

- Razgovarali smo i o novim planovima, projektima i partnerstvima, koja će nastaviti da menjaju lice naše Srbije i kvalitet života svih građana. Molim sve naše građane da ostanemo ujedinjeni, jer samo zajedno u ovim teškim vremenima možemo da se odupremo svim izazovima - poručio je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (163)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)