SVE O LAŽIMA ISTINOMERA: Izneli neistine o poseti Vučića “Ribnikaru”

Novosti online

13. 06. 2023. u 15:56

PORTAL Istinomer oglasio se povodom fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom upisivanja u knjigu žalosti u OŠ "Vladislav Ribnikar".

СВЕ О ЛАЖИМА ИСТИНОМЕРА: Изнели неистине о посети Вучића “Рибникару”

Foto: Kurir

Ne verujući svojim očima, ni svedocima tog čina, Istinomer se, podstaknut tračem Miroslava Aleksića, od kojeg je krenula cela afera, obratio Belgijancima, i danas objavio njihov izveštaj. U tom izveštaju nagomilani su bombastični nazivi institucija i zvanja: „šef multimedijalne i kreativne tehnologije sa Erazmus univerziteteta u Briselu“, „belgijski fektčeking portal Knack“ i tehnologije koje treba da uliju strahopoštovanje: „analiza nivoa greške“, „metoda koja je trenutno najviše priznata u naučnoj literaturi“, „forenzičku tehniku koja analizira nivoe kompresije“.

A da vidimo šta kažu Belgijanci, a prenosi Istinomer….

"Svetlije oblasti u ELA vizualizaciji sugerišu viši nivo kompresije na datoj fotografiji, što ukazuje na potencijalnu manipulaciju.“ (Potencijalnu!)

Foto: Kurir

„Posebno jak pokazatelj manipulacije su mesta na kom CATNet pokazuje crvenu boju, što je u posmatranom slučaju lice ili telo predsednika Vučića“. (Na čemu je manipulisano, na licu ili telu? Na telo Vučića s jedne slike stavljena je glava s druge? Da li to to znači?)

Belgijanci kažu da su fotografije verovatno bile predmet digitalne manipulacije. Mi kažemo: sigurno jesu, mi smo ih „kropovali“, odsekli smo im periferne delove kad smo ih objavljivali. Zato ih sada objavljujemo onako kako su načinjene, i sa metapodacima koji nedvosmileno ukazuju kada su nastale.

Spremačica iz škole takođe svedoči da je pomenutog dana lično videla predsednika Vučića u "Ribnikaru".

Ali Istinomer, ni posle izveštaja iz Belgije, ne odgovara na pitanja:

1. Da li su fotografije koje su objavljene snimljene u „Ribnikaru“?

2. Da li su snimljene u četvrtak, 8. juna, kako to tvrdi Miki Aleksić, ili 17. maja?

Foto: Kurir

Na ovo nema odgovora jer je pomenuti portal u procepu između činjenica i zadatka koje im je postavio Dragan Šolak, spiritus movens aktuelnih protesta u Srbiji i pisac zahteva da se frekvencije oduzmu od Hepija i Pinka i daju Novoj S i TV N1.

Odavno je raskrinkan Mehanizam Dragana Šolaka: ima političko krilo, ima svoje medije, i ima „neprofitne medije i NVO“ koje povremeno, u određenim situacijama, angažuje da bi dali verodostojnost njegovim akcijama.

A ova je situacija vrlo „određena“: zahtevi koje je deo opozicije kao kukavičje jaje podmetnuo građanima što su izašli na ulice da bi iskazali tugu zbog masovnih ubistava, i pobunu protiv nasilja, ne ostvaruju se. Energija i emotivni naboj protestnih šetnji jenjavaju, a političari nemaju ni harizmu, ni snagu ni ideje da bi ih poveli i usmerili.

Foto: Kurir

Šolakovi mediji huškaju na „radikalizaciju“ protesta, o tome govore i neki stranački funkcioneri, ali niko još nije izneo konkretan plan delovanja u tom pravcu.

Zato je skup zakazan za petak za Šolaka biti ili ne biti, i zato je mobilisao sve svoje snage, od notornog Ćute do „spavača“ iz Istinomera. Pa šta im bude, i narodu i njima. (Ne njemu, njemu je uvek dobro.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (380)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove