MIRNO SEDELI NA ZEMLJI, PA "NESTALI" IZA KORDONA KFOR-a: Evo dokaza da uhapšeni Srbi na mitingu nisu učestvovali u neredima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 11:08

VIDEO i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.

МИРНО СЕДЕЛИ НА ЗЕМЉИ, ПА НЕСТАЛИ ИЗА КОРДОНА КФОР-а: Ево доказа да ухапшени Срби на митингу нису учествовали у нередима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Radio KiM

Naknadnim uvidom u snimljeni materijal ustanovljeno je da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je srce Srbije". Tada se kordon KFOR-a na trenutak "otvara" i u njemu Radoš Petrović nestaje.

- Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon KFOR-a pre početka nereda - rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Foto: Radio KiM

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) "nestaju" iza kordona KFOR-a.

Foto: Radio KiM

- To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika KFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas - kazao je za Kim radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Foto: Radio KiM

Foto: Radio KiM

Foto: Radio KiM

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek u plavom prsluku, ali je on kasnije, kako se saznaje, pušten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (46)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)