SRBI MIRNO PROTESTUJU NA SEVERU KiM: Albanski ekstremisti se okupljaju u južnoj Mitrovici (FOTO)

Novosti online/ D. Zečević

01. 06. 2023. u 07:51 >> 12:36

SRBI na severu KiM i danas su se okupili u znak protesta protiv samovolje Aljbina Kurtija.

СРБИ МИРНО ПРОТЕСТУЈУ НА СЕВЕРУ КиМ: Албански екстремисти се окупљају у јужној Митровици (ФОТО)

Foto: D. Zečević

12.33 Više desetina Albanaca okupilo se u južnoj Mitrovici i blizini Mosta na Ibru na protetsu "Marš na sever". Okupljeni nose zastave terorističke UČK sto jasno govori da je reč o ekstremistima.

Foto: Novosti

11.29 Kulturno-umetničko društvo "Kopaonik" nastupa ispred opštine Leposavić uz srpske tradicionalne pesme.

Foto: Novosti

11.07 Vaspitačice iz obdaništa u Zvečanu obeležile dan deteta pored bodljikave žice.

FOTO: Novosti

10.05 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je jutros razgovarao sa Srbima sa severa KiM i molio ih da istraju u borbi za pravo i pravdu, kao i da to čine, pre svega u odnosu prema Kforu, na miran način.

9.15 Ispred opštine Zvečan stigli su i rudari Trepče, u radnim uniformama, sa šlemovima i zastavama.

Foto: D. Zečević

9.10 Okupljenim građanima u Zvečanu obratio se predsednik Srpske liste Goran Rakić,  koji se zahvalio pripadnicima KFOR-a, zato što su ispunili dogovor i razmestili svoje snage na pet tačaka na ulicama, na prilazima Zvečanu, kako bi sprečili ulazak tzv. specijalne policije i sprečili incidente.

- Hvala im na razumevanju, nama to puno znači. Srpski narod nema problema sa vojnicim KFOR-a - kazao je Rakić, koji je zamolio građane da pruže svaku pomoć vojnicima KFOR-a.

Foto: D. Zečević

7. 51 Srbi se i ovoga jutra okupljaju ispred opštine Zvečan, a radnici ove opštine koji od petka ne mogu da uđu na svoj posao danas su počeli da se upisuju ispred bodljikave žice na improvizovanoj prijavnici.

FOTO: Novosti

Kako kažu, na ovaj način žele da pokažu da je zbog nasilnog i nelegalnog upada Kurtijevih specijalaca i lažnih gradonačelnika i blokade gradskih opštine koje su pretvorili u nekakve kasarne, Srbima uskraćeno osnovno ljudsko pravo, pravo na rad, pored toga što im je ugrožena bezbednost i egzistencija.

FOTO: Novosti

Pripadnici KFOR-a su jutros rano preuzeli kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u grad Zvečan, kao i na još nekoliko raskrsnica u samom gradu. 

FOTO: Novosti

To je urađeno u skladu sa dogovorom sa Srpskom listom koja je tražila od KFOR-a da se razmeste na mestima gde su bili pripadnici takozvane kosovske policije.

FOTO: Novosti

Podsećamo, od prošlog petka Srbima nije dozvoljen ulazak u zgradu i dolazak na radna mesta. Aljbin Kurti pokušava na nasilan način i dugim cevima da preuzme vlast u srpskim opštinama.

BONUS VIDEO: SRBI ISPRED OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Vijore se trobojke - slušaju se patriotske pesme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (40)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!