"DA LI PRIZNAJETE NEZAVISNO KOSOVO?" Vučićeva jasna poruka u intervjuu za Si-En-En - "Priznajemo samo Povelju UN"

Novosti online

31. 05. 2023. u 20:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas u intervjuu za američku televiziju Si-En-En o aktuelnoj situaciji i dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

ДА ЛИ ПРИЗНАЈЕТЕ НЕЗАВИСНО КОСОВО? Вучићева јасна порука у интервјуу за Си-Ен-Ен - Признајемо само Повељу УН

Foto: Printscreen/CNN

Novinarka Si-En-Ena Isa Soares je u jednom trenutku predsednika Vučića pitala da li je Srbija priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, na šta je on jasno odgovorio:

- Mi priznajemo samo Povelju UN, i to je sve što priznajemo. Ali smo uvek spremni da razgovaramo o kompromisnim rešenjima. I to smo uvek radili. Pravo pitanje je zašto neko želi da eskalira situaciju. Čuo sa u raznim medijima kako će Srbija po Putinovom nalogu napasti nekoga. I naravno, to se nije desilo - kazao je predsednik.

On je kazao da su Srbi na severu odlučni da se na miran način bore za svoja prava.

- Oni samo hoće da prežive, da sačuvaju svoja imena i prezimena, svoju veru. Da žive tu gde su živeli oduvek. Moja molba je da sve rade mirno, da sačuvaju mir i stabilnost za sve. Moramo da pričamo sa Albancima, kako bismo postigli dogovore u budućnosti. Ali još jednom pozivam međunarodne organizacije da preduzmu akciju protiv onih koji su tvrdoglavi, preduzimaju opasne akcije na terenu, i ugrožavaju mir i stabilnost - zaključio je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (257)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine