"VAŽNE SU SAMO DVE STVARI": Vučić na Si-En-Enu dokazao da Priština ništa nije ispunila

Novosti online

31. 05. 2023. u 20:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas u intervjuu za američku televiziju Si-En-En o aktuelnoj situaciji i dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

ВАЖНЕ СУ САМО ДВЕ СТВАРИ: Вучић на Си-Ен-Ену доказао да Приштина ништа није испунила

Foto: Printskrin/CNN

Odgovarajući na Kurtijevu izjavu, koji je Srbe nazvao "fašističkom milicijom", predsednik Vučić kaže da takva izjava više govori o premijeru tzv. Kosova.

- Važne su samo dve stvari. Vaš gost je govorio o tome da nije primenjeno ono što je dogovoreno. Prvo, Beograd je sve primenio. A jednu stvar koju Priština mora da uradi, da formira ZSO, oni to nisu uradili i neće da urade - rekao je Vučić.

Drugo, govoreći o "izborima" koje je organizovao Kurti, na koje je izašlo tri odsto stanovništva severa, Vučić je pitao voditeljku da li je ikada čula za druge "legitimne i legalne" izbore sa tako malom izlaznošću.

- On 97 odsto ljudi na severu zove fašistima, kriminalcima, ekstremnim nacionalistima, ucenjenim ili podmićenim ljudima. Šta se ustvari desilo, Srbi traže bezbednost i sigurnost za svoje porodice i sebe. A otkad je Kurti došao na vlast, zabeležili smo 353 etnička napada na Srbe, i to je najveći broj napada na Srbe od 2008. godine, od kada su nelegalno proglasili nezavisnost - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (230)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo