PODNEĆEMO ŽALBU ZA ZAŠTITU ZAKONITOSTI: Oglasio se advokat Nebojša Vlajić branilac Ivana Todosijevića

D. Z.

28. 03. 2023. u 18:46

U slučaju Ivana Todosijevića predsednika Privremenog organa opštine Zvečan nisu iscrpljena sva pravna sredstva.

ПОДНЕЋЕМО ЖАЛБУ ЗА ЗАШТИТУ ЗАКОНИТОСТИ: Огласио се адвокат Небојша Влајић бранилац Ивана Тодосијевића

Foto: Printskrin Kosovo online

Podnećemo žalbu za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu Kosova koji je već jednom prihvatio naš zahtev i očekujemo da se to desi ponovo.

Ovako povodom presude koju je prištinski Apelacioni sud izrekao Ivanu Todosijeviću predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan osudivši ga na godinu dana zatvora zbog izjave o Račku, ističe za "Novosti" njegov branilac advokat Nebojša Vlajić.

I dok naglašava da je Todosijeviću stigao poziv da se u ponedeljak 3 aprila javi na izdržavanje kazne u pritvorski centar i to pre uručivanja presude, advokat Vlajić opominje da to ukazuju na činjenicu da je kosovskim pravosudnim organima bitnije da Todosijević ode u zatvor umesto da se poštuje pravo.

Inače, sudsko Veće Osnovnog suda u Prištini u ponovljenom postupku osudilo je Todosijevića na godinu dana zatvora zbog njegove izjave povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice Nato bombarodvanja naše zemlje da je slučaj Račak izrežiran a što je sud okarakterisao podstrekivanjem mržnje, razdora i netrpeljivosti. Ovu presudu potvdio je i Apelacioni sud a predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji ističu da je presuda izrečena svim Srbima na KiM koji misle kao Todosijević kao i da je verbalni delikt neprihvatljiv u 21 veku.

Ovom presudom smatraju predstavnici Srba na KiM kosovsko pravosuđe još jednom je potvrdilo da za Srbe na Kosmetu nema prava i pravde jer u novijoj istoriji u demokratskim društvima na svetu nije izrečena presuda za tzv. verbalni delikt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju