VUČEVIĆ U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Važno pružiti podršku srpskoj zajednici

Novosti online

26. 01. 2023. u 16:07

MINISTAR odbrane Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Republici Severnoj Makedoniji, gde će prisustvovati obeležavanju praznika Svetog Save - nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji.

ВУЧЕВИЋ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Важно пружити подршку српској заједници

Foto: Ministarstvo odbrane

Na početku posete, ministar Vučević i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski obišli su Osnovnu školu "Karpoš" u selu Umin Dol u opštini Kumanovo, što je bila prilika za susret i razgovor sa učenicima te škole koji pohađaju nastavu na predmetu “Jezik i kultura Srba”.

Ministar Vučević, tom prilikom, ukazao je na značaj podrške srpskoj zajednici u Republici Severnoj Makedoniji na očuvanju duhovnog, nacionalnog i kulturnog identiteta.Obilasku je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović.

U nastavku posete, ministar odbrane će danas u Kumanovu obići i Kulturno-umetničko društvo "Srpski vez", a potom prisustvovati, sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Svečanoj svetosavskoj akademiji povodom Dana Svetog Save - nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji u Zanatskom domu u tom gradu.

Tokom posete Republici Severnoj Makedoniji, ministar Vučević sutra će se sastati sa ministarkom odbrane Slavjankom Petrovskom, a potom i sa predsednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku