PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Uložićemo značajan novac u obnovu puteva na teritoriji Ivanjice, Arilja, Požege i Kosjerića

Novosti onlajn

06. 07. 2022. u 11:52

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je danas da će država uložiti značajan novac u obnovu lokalnih i regionalnih puteva na teritoriji opština Ivanjica, Arilje, Požega i Kosjerić.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАЈАВИО: Уложићемо значајан новац у обнову путева на територији Ивањице, Ариља, Пожеге и Косјерића

Foto: PRintskrin

- Koliko vidim, putevi su vam sve - rekao je Vučić tokom obilaska porodične firme za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća "Floriva" u selu Radaljevo kod Ivanjice.

Vučić je dodao da je njegov posao da razgovara sa svim građanima i da ni ne zna, kada mu neko prilazi na ulici, za koga je taj politički opredeljen.

- Daćemo značajne pare, najveće pare do sad za Ivanjicu, ali moramo da vidimo i za Arilje, Požegu i Kosjerić, za sve čitiri opšitne, da popravimo lokalne i regionalne puteve - rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će danas obići i Goliju koja je turistički sve interesantnija, kako bi video da li država može tu nešto da pomogne i uloži.

Vučić je podsetio da će kroz Ivanjicu proći auto-put ka Crnoj Gori i dodao da je deonica Ivanjica—Sjenica najteža deonica, teža od deonice Duga Poljana — Boljare na granici sa Crnom Gorom.

- Sada se mučimo sa gradnjom tunela Munjino brdo (na deonici Preljina—Požega), zbog komplikovane geodezija u tunelu - naveo je Vučić.

Predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović Vučiću je uručio zahvalnicu u ime malinara zato što je, kako je rekao, država ispunila sve što je obećala malinarima.

Radović je kazao da je Ivanjica dobila 250 traktora sa mehanizacijom, mineralno đubrivo i drugo.

Predsednik je uzvratio da zna da posao sa malinama nije lak, i da malinari nikad nisu zadovoljni cenom, ali da je ona sada takva da bi bilo sramota reći da nije dobra cena maline.

Priznao je da kada je bio mlađi, nikako nije voleo da jede maline, ali da ih je sa godinama zavoleo, te da bi sada "samo njih jeo".

- Što bi rekli, svako je u mladosti bio levičar, a posle je postao malo pametniji - našalio se Vučić.

Navodeći da prvi put dolazi u posetu Ivanjici kao predsednik, Vučić je u razgovoru sa meštanima obećao je da će država pomoći izgradnju nekoliko lokalnih puteva koji su važni za meštane u tom kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (69)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)