NEMAČKI MEDIJI: Šolc u Srbiji 10. juna

Tanjug

23. 05. 2022. u 15:44

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc trebalo bi da poseti Srbiju 10. juna, piše Dojče vele, pozivajući se na neimenovane srpske diplomatske izvore.

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Шолц у Србији 10. јуна

Foto: AP Photo/Martin Meissner, Pool

- Teži se tom datumu, ostaje još da se poseta uskladi sa drugim zemljama u regionu - rekao je neimenovani izvor.

Kako je naveo, Šolc će, pored Beograda, posetiti Prištinu, a teži se da putovanje preraste u malu balkansku turneju sa posetama Tirani i Skoplju, a možda i Sarajevu.

Izvor Dojče velea kaže da Šolc nastoji da dobro pripremi samit Berlinskog procesa koji će verovatno biti održan u avgustu.

- Za razliku od bivše kancelarke Merkel, Šolc više ide ka konkretnim rešenjima. Stalo mu je da taj samit ne bude samo skupo putovanje, nego da se dođe do konkretnih rešenja - naveo je izvor.

Prethodno je novinar Frankfurter algemajne cajtunga Mihael Martens na Tviteru naveo da Šolc dolazi u Beograd 10. juna.

On je, pozivajući se na pouzdane izvore iz Berlina, naveo da će teme biti "energetika, ekonomija, srpska pozicija prema Rusiji" i druge.

Šolc je ranije danas najavio da će putovati na Zapadni Balkan, pre sastanka Evropskog saveta koji je na programu 23. juna, kako bi preneo poruku regionu da mu je mesto u Evropskoj uniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)