SELAKOVIĆ SA PREDSEDNIKOM INDONEZIJE: Još jednom afirmisana podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Novosti online

23. 05. 2022. u 15:14

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Džakarti sa predsednikom Indonezije Đokom Vidodom i izjavio je da je prva poseta šefa srpske diplomatije posle više od decenije bila prilika da se još jednom afirmiše podrška Indonezije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

СЕЛАКОВИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ИНДОНЕЗИЈЕ: Још једном афирмисана подршка територијалном интегритету и суверенитету Србије

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, predsednik Đoko Vidodo je u razgovoru uputio i najsrdačnije čestitke predsedniku Aleksandru Vučiću povodom novog izbora na funkciju predsednika Srbije. 

- Bilo je reči i o konkretnim pitanjima produbljivanja saradnje, naročito kada je reč o ekonomskoj saradnji, trgovini poljoprivrednim proizvodima, za šta postoji veliko interesovanje sa strane naših prijatelja u Indoneziji, ali iskorišćena je prilika da se razgovara i o političkoj saradnji koja datira još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja - kazao je Selaković.

Osvrćući se na razgovor sa ministarkom spoljnih poslova Retno Marsudi, Selaković je naveo da je bilo reči o saradnji dva ministarstva ali i saradnji Srbije sa Asocijacijom nacija jugoistočne Azije (ASEAN), kao veoma uspešnim modelom političko-ekonomske saradnje u Jugoistočnoj Aziji.

Ministar Selaković susreo se i sa predstavnicima koncerna „Indofud“, koji se bavi proizvodnjom i trgovinom prehrambenim proizvodima, kao i sa predstavnicima kompanije „Berdikari“.

- Sa njihove strane postoji veliko interesovanje za uvoz srpskih žitarica, ali smo razgovarali i o mogućnosti plasmana na indonežansko tržište naših jabuka. Govorili smo o konkretnim poslovima i uveren sam da će narednih dana doći do direktne komunikacije ministara poljoprivrede i da će nakon toga uslediti potpisivanje konkretnih akata - naveo je Selaković.

Ministar Selaković će se sutra, tokom drugog dana zvanične posete Indoneziji, sastati i sa generalnim sekretarom ASEAN Lim Džok Hojom.

BONUS VIDEO - HRABRI DON PREDVODI DEMINERE: Pas na čelu ekipa MUP koje proveravaju dojave o bombama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju