25 POSTO SVETSKOG TRŽIŠTA NEĆE IMATI HLEBA Vučić: Energenti će biti preskupi, svetu će nedostajati hrane

Novosti online

15. 05. 2022. u 10:14

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je nedeljnog Jutra na TV Prva.

25 ПОСТО СВЕТСКОГ ТРЖИШТА НЕЋЕ ИМАТИ ХЛЕБА Вучић: Енергенти ће бити прескупи, свету ће недостајати хране

Foto: Printscreen

- Nekada je u ovim vremenima pametnije neke stvar prećutati. Sve moramo posmatrati u kontekstu toga hoćemo li imati gasa, ulja, hoćemo li moći da preživimo. Zima koja dolazi biće najteža u poslednjih 70 godina. Problem je što niko ne želi nikoga da čuje osim svog navijačkog stava. Nedostajaće hrane, to je sigurno. Energenata ima dovoljno, ali će zahvaljujući sumanutoj politici svih sa svih strana biti preskupi. Sada se zna da ćete imati oko 25 posto svetskog tržišta koje neće imati hleba, rekao je Vučić.

On je istakao da imamo skok na berzama od kada je Indija zabranila izvoz pšenice, a da je Rusija zabranila izvoz osim prijateljskim zemljama, i da nema ni kilograma za Evropu.

Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano. Svi zajedno moraju da rade na istoj politici da bismo mogli da preživimo. Nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava. Imamo uslove apsolutno gotovo proglašenog ili gore nego proglašenog svetskog rata i sukoba - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama