DVOLIČNOST ZAPADA Lavrov: Voker je u Račku tela albanskih vojnika preobučenih u civile proglasio za genocid - i bombe su pale na Beograd

Novosti onlajn

28. 03. 2022. u 12:34

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obratio se srpskim medijima na konferenciji u Moskvi.

ДВОЛИЧНОСТ ЗАПАДА Лавров: Вокер је у Рачку тела албанских војника преобучених у цивиле прогласио за геноцид - и бомбе су пале на Београд

Foto: Arhiva VN

Lavrov je između ostalog govorio i o agresiji NATO-a nad Jugoslavijom. 

- Sada se više niko ne seća kako je iskorišćena misija OEBS-a na Kosovu na čelu sa Vokerom koji je otkrio tela Albanaca preobučena u civilnu odeću. I odmah je to proglasio genocidom.

Nama kažu da ne možemo da proglasimo genocidom ono što se dešavalo u Donbasu.

- A tada je Voker, otkrivši tela odevena u civilnu odeću, proglasio genocid u svoje lično ime, jer mu funkcija nije davala pravo na to. A upravo na osnovu te izjave zapadne zemlje su objavile da će bombardovati Beograd.

- I tada je Bajden zatražio da se bombarduju mostovi. Kad je kasnije otkriveno da je reč o pripadnicima albanskih naoružanih formacija preobučenim u civilnu odeću, to više nikom nije bilo važno.

Zapad misli da može sve.

Foto: Printscreen

- Dvoličnost naših zapadnih kolega je dobro poznata, ali mi nismo sve ove godine odustajali da pozivamo na jedinstvena pravila bezbednosti koja bi bila zajednička za sve zemlje.

- Predložili smo pre 13 godina da se sklopi sporazum o evropskoj bezbednosti koji bi kodifikovao da niko ne treba da jača svoju bezbednost na račun drugih. Rekli su nam da neće o tome da razgovaraju i da su garancije bezbednosti moguće samo u okviru NATO-a.

Eto, takav autokratski pristup su pokazale naše zapadne kolege.

Na pitanje o tome kako će funkcionisati NIS i Gasprom u uslovima sankcija, Lavrov kaže:

- Ubeđen sam da je to pitanje koje će biti rešeno. Vi znate kakvu ulogu igra NIS u ekonomiji vaše zemlje, koji udeo daje budžetu Srbije. Uveren sam da će rešenje biti nađeno dogovorom.

Lavrov je na konferenciji odgovorio i na pitanje dopisnika "Novosti" iz Moskve Branka Vlahovića o stranim plaćenicima u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)