INTERVJU Boško Obradović, predsednik Dveri: Trenutak je da vratimo kraljevinu

S. ROVČANIN TOMKOVIĆ

19. 03. 2022. u 11:12

MI smo dokazana opozicija, za razliku od drugih. Glavni aduti Dveri su naš nacionalni program ekonomskog i ekološkog patriotizma, naša porodična politika, program za ostanak mladih u zemlji i pravno-politički okvir za promenu ovog korumpiranog pravosudnog i političkog sistema koji se ovde nije menjao od 1990, a u mnogo čemu ni od 1945. Imamo nove, stručne i poštene ljude, i nešto što imaju samo Dveri na političkoj sceni: imamo moralni kapital da nikada dosad nismo bili na vlasti. Građani će izabrati Dveri, jer su iznad desnog i levog, a uvek za narod i otadžbinu.

ИНТЕРВЈУ Бошко Обрадовић, председник Двери: Тренутак је да вратимо краљевину

Foto Tanjug

Sa ovim porukama, kampanju za izbore 3. aprila, vodi predsednik Dveri Boško Obradović, koji u koaliciji sa POKS i drugim pokretima nastupa na listi "Patriotski blok za obnovu kraljevine".

* Kandidat ste za predsednika države, a često se čuje da je ova trka unapred izgubljena i da je Vučić dominantan. Šta su vaši motivi za ulazak u trku?

- Da narod ima svog kandidata koji ne pripada ni sadašnjoj ni bivšoj vlasti. Ja sam kandidat ovog velikog i divnog naroda koji živi ispod granice nacionalnog dostojanstva i siromaštva zbog neodgovornih vlasti koje decenijama rade u stranom i ličnom interesu, a ne u interesu domaćeg privrednika, radnika, poljoprivrednika, porodica, mladih, starih. Niko u Srbiji više nije srećan, niko zadovoljan - osim pljačkaških kvazielita, političkih i ekonomskih, koje nas ubeđuju da živimo najbolje na svetu. Zato sam se kandidovao. Da ta laž stane. To je moja dužnost prema narodu, prema mojoj porodici i otadžbini, jer sam život odavno posvetio Srbiji i srpskom rodu.

* Ukoliko bude drugog kruga, a u njemu ne budete vi, koga biste podržali?

- Verujem i borim se da baš kandidat Dveri i "Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije" bude u drugom krugu i pobedi. O drugim opcijama ne razmišljam. Znam samo da naš narod ne zaslužuje novu laž. Ova borba je pitanje samog opstanka našeg naroda. Zato je moramo dobiti.

* Šta će biti vaš prvi potez ukoliko dođete na vlast?

- Ukoliko dobijemo priliku da ponesemo odgovornost, prvo ćemo usmeriti sav napor na ulaganja u domaću privredu i poljoprivredu, na stambenu politiku da mladi dobiju svoj prvi dom, svoj prvi posao, svoju porodicu. Da starima vratimo otete penzije. Da prekinemo pljačku na svim nivoima i preusmerimo u socijalna davanja, u naše porodice, samohrane roditelje, staračka i samačka domaćinstva, mlade bračne parove, porodice sa decom. Dolazak Dveri na vlast biće trenutni dobitak za sve građane Srbije, to će se odmah osetiti jer ćemo zaustaviti lopovluk.

* U koaliciji ste sa POKS, strankom koja se zalaže za kraljevinu. Da li ste i vi za ovaj vid državnog uređenja?

- Povratak Srbije kraljevini kao svom krštenom imenu, kako je govorio patrijarh Pavle, svom državnom uređenju koje su nam preci ostavili, a komunistička revolucija otela na silu, jeste programsko načelo Dveri od osnivanja. Sada je trenutak da tu ideju realizujemo. Bićemo glas svih monarhista, ali i svih drugih ujedinjenih patriota u Narodnoj skupštini.

PREDLOŽIĆEMO KONSENZUS ZA SPAS

* KOJE su stranke za vas prihvatljive kao eventualni partneri za postizborne koalicije?

- Vučić se očito postepeno povlači i odlazi. Vreme je da razmišljamo o Srbiji posle Vučića. Dveri će predložiti novi nacionalni bazični konsenzus za spas Srbije jer je vreme za odgovor na pitanje za koga radi naša vlast: za naše nacionalne, državne i ekonomske interese ili za interese stranaca. Buduće koalicije su moguće samo sa onima kojima je Srbija na prvom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima