POPOVIĆ O PRIPREMI ATENTATA NA VUČIĆA: Sačuvati bezbednost predsednika, a nalogodavce uhapsiti i kazniti

Tanjug

22. 01. 2022. u 09:28

SAZNANjA koja su posredstvom Evropola dobile srpske službe bezbednosti o pripremi atentata na predsednika Aleksandra Vučića izazivaju duboku zabrinutost i ukazuju da je neophodno da se kao država još odlučnije suprotstavimo organizovanom kriminalu, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

ПОПОВИЋ О ПРИПРЕМИ АТЕНТАТА НА ВУЧИЋА: Сачувати безбедност председника, а налогодавце ухапсити и казнити

Foto: Ž, Knežević

- Informacije da se na čelu kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo predsednika Vučića nalazi šef kavačkog klana Radoje Zvicer ukazuje da se politički inspiratori i naručioci ovog atentata nalaze u Crnoj Gori gde kavački klan ima zadatak zaštitu režima Mila Đukanovića - naveo je Popović u pisanoj izjavi.


On dodaje da kao čovek koji neprestano dobija pretnje od predstavnika kriminalnih klanova iz Crne Gore povezanih sa Đukanovićem, veoma dobro razume i ozbiljno shvata opasnost koja preti predsedniku Vučiću.

- Ovi kriminalci i njihovi politički zaštitnici spremni su da ubiju svakoga ko im se suprotstavi i stane na put njihovim kriminalnim radnjama - smatra on.

Popović poziva nadležne organe da preduzmu sve neophodne mere da lična bezbednost predsednika Vučića bude sačuvana, a nalogodavci i direktni učesnici u pripremi atentata na predsednika budu otkriveni, uhapšeni i najstrožije kažnjeni.

BONUS VIDEO: VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)