N1 DA SE IZVINI ZBOG UVREDA NA RAČUN PREMIJERKE: Starović o filmu "Junaci doba zlog" u kom je vređana Brnabić

Tanjug

21. 01. 2022. u 16:20

EPIZODA serijala „Junaci doba zlog“ emitovana na TV N1, u kojoj se predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dovodi u istu ravan sa zločincima iz zloglasnog nacističkog koncentracionog logora Majdanek, osim što je neshvatljiva i ničim izazvana uvreda na račun premijerke, je i primer nedopustivog iskrivljenja i relativizacije istine o Holokaustu.

Н1 ДА СЕ ИЗВИНИ ЗБОГ УВРЕДА НА РАЧУН ПРЕМИЈЕРКЕ:  Старовић о филму Јунаци доба злог у ком је вређана Брнабић

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ovo se navodi u saopštenju državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova i šefa delegacije Srbije pri Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust Nemanje Starovića.

- Nigde u savremenom svetu nije prihvatljivo da se u istoriji jedinstven i neponovljiv, najveći zločin Holokausta stavlja u kontekst dnevnopolitičkih obračuna - ističe se u saopštenju.

Navodi se da državni organi Srbije, ali i naše društvo u celini, neguju poseban pijetet prema žrtvama Holokausta i odlučno se suprotstavljaju svakom pokušaju iskrivljenja istine i zato se zahteva od TV N1 da se javno izvini svim građanima Srbije zbog, kako se navodi, sramotne i duboko uvredljive relativizacije najvećeg zločina u istoriji čovečanstva.

Naglašava se i da su preci velikog broja građana Srbije svih nacionalnosti i veroispovesti stradali od ruku nacista i njihovih kvislinga, tako da je neukusno i neumesno poigravanje tragičnim trenucima svetske i nacionalne istorije u retoričke i propagandne svrhe uvreda za svakog pristojnog čoveka.

- Zbog toga se iskreno nadam da se slične pojave u našem medijskom prostoru više neće događati - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)