VUČIĆ PORUČIO: Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiju kuću, život, džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom

Novosti onlajn

12. 01. 2022. u 11:37

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić danas je u poseti Priboju, gde se sastaje sa predstavnicima lokalne samouprave, političkih partija, privrednicima i predstavnicima obe verske zajednice u tom gradu.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом

Foto: A.R.

- Nažalost, odnosi između Srba i Bošnjaka nigde nisu na onom nivou na kojem bismo mi želeli da budu - naglasio je Vučić. 

- Moramo da ukažemo na odgovornost svih nas i dok je moguće smirujemo situaciju. Uvek je ludih i neodgovornih glava mnogo više i lakše je te ideje promovisati nego ideje pristojnog ponašanja. Naše je da pokušamo da umirimo stvari. 

- Za godinu dana nećemo imati koga da zaposlimo iz Priboja, već ćemo morati iz okolnih mesta da dovodimo ljude. I da to sve uništimo zbog svađa? Za ljude koji su pevali da će Sjenica biti nova Srebrenica, ne samo da će biti kažnjeni, već će i dobiti premeštaj iz Priboja. Ne samo da će biti pokrenut postupak, nego i tužilac radi svoj posao. Takođe se vodi postupak i protiv mladih lica koja su pevala o pucanju na džamije. 

Naravno, odmah sam dobio odgovor od Srba da im je uzvraćeno na gori način. 

- Svi oni koji bi da kolju tuđu decu i da pucaju na džamije završiće iza rešetaka. Mi moramo da poštujemo muslimane, jer je ovo njihova zemlja koliko je i naša. I zaštitićemo svakoga - rekao je predsednik i objasnio kako je dobio dva pisma, a da je u jednom bilo pitanje nekog Bošnjaka, da li treba da se iseli iz Sjeverina. 

- Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiju kuću, život, džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom koja će nemilosrdno da reaguje. I molim sve ljude da ne izazivaju državu. Mi moramo da obezbedimo da ljudi mogu ovde da rade. Svi predsednici država nisu zajedno bili u Priboju koliko sam bio ja, zato što sam želeo da pomognem Priboju - istakao je Vučić i najavio završetak radova na novim putevima, koji će, između ostalog, doprineti i razvoju turističkih potencijala ovog kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!