PRED SRBIJOM SU ČETIRI IZAZOVA: Predsednik za "Novosti" otkrio šta nas čeka u narednoj godini na svim najvažnijim poljima

Milorad VUČELIĆ - Milan BABOVIĆ - Danijela MILINKOVIĆ

31. 12. 2021. u 20:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za "Večernje novosti" govorio je o tome šta Srbiju očekuje u 2022. godini, šta mu u političkom smislu unosi nemir, i ko su glavni generatori pritisaka na našu zemlju. Otkrio je ko izaziva antisrpsku histeriju u regionu i odgovorio na optužbe da je spreman da prizna Kosovo. Za "Novosti" je ispričao i kada planira da napusti čelo Srpske napredne stranke koju je doveo na tron najjače partije u zemlji.

ПРЕД СРБИЈОМ СУ ЧЕТИРИ ИЗАЗОВА: Председник за Новости открио шта нас чека у наредној години на свим најважнијим пољима

Foto Dragan Milovanović

Vučić je govorio i o najvažnijim izazovima koji će se naći pred Srbijom u 2022. godini. 

* Koliko ekonomske planove mogu da poremete izazovi koji slede upravo oko onoga što ste rekli da vam unosi nemir - Kosova, Srpske, ali i energetske krize?

- Prvi izazov koji nas čeka u narednoj godini je očuvanje mira i stabilnosti u regionu, bez kojeg ne možemo da zadržimo postignute ekonomske rezultate i napredujemo. Drugi je energetika. Preživećemo mi zimu bez problema, ali moramo da odlučimo šta ćemo da radimo u budućnosti, i to na racionalnim osnovama. Treća stvar je da moramo da počnemo da vodimo računa o hrani i vodi, to je novi izazov kojim ćemo kao država morati ozbiljno da se bavimo, jer će u budućnosti očigledno hrana biti izvor moći. Četvrti izazov je očuvanja našeg zdravstvenog sistema i hoćemo li moći da unapređujemo zdravlje ljudi.

Ceo novogodišnji intervju možete pročitati u trobroju našeg dnevnog lista koji se nalazi u prodaji od petka, 31. decembra.

Foto: Novosti

Razgovor predsednika Srbije sa glavnim i odgovornim urednikom "Novosti" Miloradom Vučelićem, zamenikom glavnog urednika Milanom Babovićem i novinarkom Političke rubrike Danijelom Milinković, moći ćete da pogledate i na video platformi "Novosti". Video intervju biće objavljen u subotu, 1.januara 2022. u 10 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)