"KRILA OLUJE" NA MARKAMA: Sraman potez hrvatske pošte

V. N.

03. 08. 2022. u 11:00

HRVATSKA pošta saopštila je juče da će od danas, dva dana uoči, kako se navodi, obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, u opticaj pustiti novi prigodni poštanski blok sa motivom formacijskog leta aviona akrobatske grupe "Krila Oluje".

КРИЛА ОЛУЈЕ НА МАРКАМА: Сраман потез хрватске поште

Foto Privatna arhiva

Blok je štampan u 30.000 primeraka i čine ga dve marke. Autor bloka je dizajner iz Zagreba Orsat Franković, a fotografiju je snimio vođa akrobatske grupe "Krila Oluje" kapetan Darko Belančić. Vrednost maraka označena je slovnom oznakom B, što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 grama u međunarodnom prometu.

"Krila Oluje" su akrobatska grupa Hrvatskoga ratnog vazduhoplovstva (HRZ), a službeno su predstavljeni 5. avgusta 2005. u Kninu povodom obeležavanja 10. godišnjice "Oluje", po kojoj je i dobila ime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)