"DIVLJI"

Dušan Stojaković

15. 03. 2024. u 08:59

SRBI se razumeju u sve! U fudbal! U tenis! U ko­šarku! U nauku! Književnost! Domaću i svetsku politiku! Istini za volju, poneki naši biseri često ohrabruju ovakav stav. Jer kad smo u dobru, onda smo svi Tesla! Svi smo Andrić! Svi smo Đoko­vić! Svi smo Jokić! Svi smo Vučić! Svi smo Putin! Svi smo Tramp! Najbolji! Nebeski narod!

ДИВЉИ

Novosti

Gotovo neverovatni uspesi naših pojedinaca opravdano podižu samopouzdanje jedne velike, ali malobrojne nacije. I to je dobro. Još bolje bi bilo kada bismo od naših bisera preuzeli barem ku­sur vrlina. Pa, da kao Đoković, sami protiv svih, postanemo naj­bolji, poliglote, bogati, a uzorni porodični ljudi. Da pokušamo u svom poslu, ali i odnosu prema društvu i zajednici da budemo bolji, ako ne možemo da budemo najbolji.

Ali, avaj.

Kada se spuštamo sa meteorskih visina naših veličina, vraća­mo se u naše domove, od kojih je skoro četvrtina napravljena na divlje. Bez papira. I, često, na mestima na kojima ne bi smeli da budu, uz obale reka, vodoizvorišta... Običan svet za to nije kriv. Želja da se skućiš je preča od pravne procedure. Nije tajna da je sporost i korumpiranost birokratije nagnala većinu običnih smrtnika da u proteklih pola veka krše na ovaj način zakon. Dok bi namirili kojekakve takse, podmitili ćate da im izdaju papi­re bili bi u trostrukom gubitku.

Pet godina bi čekali. Isto toliko bi plaćali kiriju, a mito i papirologija bi im pojeli po jedan sprat budućeg doma. Velika muka! Pet puta je država pokušavala da reši ovaj problem. Sva­ki put jalovo! Trenutno jedan službenik na stolu ima više od hi­ljadu predmeta. Jasno je da je strategija rešavanja ovog problema loša i da se mora menjati. Je li moguće da posle pet neuspešnih pokušaja ne mogu da se detektuju slabosti tih akcija i da se jednom zasvagda reši ovo pitanje?

Odgovor se, možda, krije u očevoj grdnji sinu zbog loših ocena: "Da si manje sedeo na 'Tik-toku', mogao si da imaš bolji uspeh".

Zato, nadležni, malo "smanjite" društvene mreže i zasučite rukave!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)