KRSTAŠI

Boris Subašić

28. 12. 2023. u 07:15

ALBANCI bi želeli da budu istorijski i evropski narod, pa su u vreme katoličkog Božića pokatoličili tuđu baštinu, pravoslavne srpske hramove u selima Vinarce kraj Kosovske Mitrovice i Gornji Strmac kraj Zubinog Potoka.

КРСТАШИ

Novosti

 Vatikan se nije oglasio povodom svetogrđa koje je praktično čin verskog rata.

Rimokatolička crkva je strogo hijerarhijska nadnacionalna organizacija i ćutanje Vatikana znači odobravanje "pohoda na Istok". Pošto se nijedan papa nije izvinio Srbima ni za zločine katoličkog klera u NDH, ne izgleda verovatno da će se oglasiti zbog pokatoličavanja srpskih crkava na KiM, iako ono ima isti smisao kao pokatoličavanje Srba u Pavelićevoj Hrvatskoj.

U tom svetlu i agresija NATO i formiranje albanske kolonije Alijanse na srpskoj zemlji imaju karakter verskog rata latinskih krstaša protiv pravoslavaca. Takav pohod je, na primer, u oktobru 1389. pokrenuo car Svetog rimskog carstva germanske nacije Sigismund Luksemburški. Sačekao je da se Srbija iscrpi u Kosovskom boju i objavio "pohod protiv Srba, šizmatika od naše katoličke vere".

U naše vreme NATO je izazvao prosvetljenje i povratak katoličanstvu Ramuša Hardinaja. Ovaj albanski musliman je od ulaska Alijanse na KiM počeo da šalje "poslanice" da su Albanci tradicionalno katolici. Haradinajevo "otkrovenje" u medijima je bilo naređenje starešine klana. Ko sme da se suprotstavi kriminalcu koga je Zapad proizveo u komandanta terorista, a potom ga za obavljene krvave poslove nagradio oslobađanjem od optužbi za ratne zločine i položajem premijera lažne države. Na toj funkciji je Haradinaj 2019. sa Kristijanom Neltom, nemačkim ambasadorom u Prištini, ritualno došao u srpski srednjovekovni grad Novo Brdo. Istraživanje i interpretaciju nalaza srpske metropole su obavile i platile Austrija i Nemačka. Stojeći sa nemačkim diplomatom na temeljima drevne srpske Crkve Svetog Nikole, Haradinaj je rekao da to nije bio srpski hram već albanska katolička katedrala. Baš tako su i u srednjem veku papski krstaši objavljivali verske ratove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu