SRAMOĆENJE

Dragan Vujičić

24. 04. 2023. u 07:00

MIŠEL Donelan, britanska sekretarka za tehnologiju i nauku, najavila je sprovođenje zakona protiv mržnje na mrežama prema kojem bi rukovodioci društvenih medija, ako ne cenzurišu takozvani štetni sadržaj, mogli da zaglave zatvor. Vaše "pismo" drugome, upućeno preko društvenog medija, ne može da do njega stigne ukoliko "mreža" prethodno ne "pročita" i "osigura" da se Dauning strit slaže sa tim.

СРАМОЋЕЊЕ

Foto: V.Danilov

Da uprostimo - ukoliko bi Mask ili Zakerberg na svojim mrežama dozvolili upotrebu reči koje britanskoj državi "mirišu" na govor mržnje, ili neslaganja sa kolektivnim mišljenjem, iz Dauning strita prete zatvorom, uz kaznu 10 odsto od profita.

Izabel Vaugen-Sprurs, direktorka grupe za borbu protiv abortusa March for Life UK, uhapšena je 2022. ispred klinike za abortuse. Na "Tviteru" je osvanulo kako Sprursova (45) stoji u Birmingemu u blizini zdravstvene ustanove i tiho se moli. Prilazi policajac i pita je da li se "obraća Bogu", a ona odgovara sa "da" i dodaje da je to molitva za život koju izgovara u sebi. Uhapšena je, zatvorena i optužena po četiri tačke za kršenje "tampon zone" klinike za abortus!

Mišel Donelan rođena je 1984. i za tri godine u državnom sistemu napravila je meteorsku karijeru. Prema sajtu vlade, od septembra 2019. do februara 2020. bila je samo volonter kao sekretar parlamenta koji menja koleginicu na trudničkom, a onda munjevito: od 13. februara 2020. - ministarka za univerzitete. Od septembra 2021. do jula 2022. državni ministar i za Više univerzitete, a od septembra 2022. do februara 2023. državni sekretar za digitalne medije, kulturu, sport i "uskače" u fotelju za naučne inovacije i tehnologiju.

Ako joj prođu "tamničenja", ogromne su joj šanse da postane i nova Liz Tras (a njih dve i liče kao jaje jajetu). Liči Mišel i na "osumnjičenu" Ursulu fon der Lajen, da nije "plava", bila bi ista "kompromitovana" Analena Berbok, a ovako je "kopija" Nine Janković Bajdenove osramoćene ministarke za dezinformacije koja je pre Bajdena "savetovala" Zelenskog.

I, kao što je napisano: Engleze ni molitva za život ne spasava!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!