Dubler

DRAGUTIN STEVANOVIĆ

13. 04. 2023. u 12:00

NIJE isključeno da je ovih dana iz Prištine naručen kontingent maslinastozelenih dukserica i majica kratkih rukava, pogodnih za pokazivanje bicepsa.

Дублер

Novosti

Samo to nedostaje premijeru lažne države Aljbinu Kurtiju da se potpuno uživi u ulogu trenutno svetski najpopularnijeg "otporaša" Vladimira Zelenskog. Za razliku od originala, koji se prirodno oseća pod reflektorima i publikom, naviknut na aplauze i zvižduke, Kurti će morati još dugo da vežba da bar postane - dubler.

Uprkos tome što mu se sve kulise veštačke tvorevine klimaju jer zauzimaju lidersko mesto u regionu samo po visini stope nezaposlenosti, kriminala i korupcije, on postavlja scenografiju za novi performans. S mesta šaptača oglasila se Vljosa Osmani, predsednica privremenih institucija, da upozori zapadni svet na bliskost Vučića i Putina, na vezu Srbije i Rusije, na crni plan po kojem će Beograd krenuti u ofanzivu na tzv. Kosovo, poput Rusa na Krim?! I panično poručuje da bi to mogao da bude uzrok požara koji bi zahvatio celu Evropu i SAD.

Greške se potkradu u svakom, pa i u brižljivo spremljenom scenariju, a kako onda neće u ovom improvizovanom igrokazu. Prištinska trupa, tako, nigde ne pominje da Srbija ni pedalj nije kročila na tuđe. Svojevremeno se borila protiv naoružanih terorista, koji su potom uniforme zamenili odelima, a sada bije bitku da sačuva svoju teritoriju i narod koji je gotovo svakodnevno na nišanu Aljbinovih i Vljosinih jurišnika. I jedini rat od kojeg Srbija ne odustaje jeste onaj za poštovanje međunarodnih principa koji bi trebalo da važe podjednako za sve države i lidere, bez obzira da li su u odelima, duksericama ili majicama kratkih rukava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!