HORDE: Neuspeh nerealne želje da se demontira Republika Srpska, fijasko međunarodnih procesa protiv Srbije, izazivaju nervozu

Dušan Stojaković

18. 01. 2023. u 07:00

NIJE Alija Izetbegović po nalogu sa Zapada povukao potpis sa Kutiljerovog plana kojim se mogao izbeći rat u Bosni i Hercegovini zato što su moćni nalogodavci hteli stabilnost na ovom prostoru!

ХОРДЕ: Неуспех нереалне жеље да се демонтира Република Српска, фијаско међународних процеса против Србије, изазивају нервозу

Novosti

Nije Haški tribunal jednostranom "pravdom" hteo da poseje klicu pomirenja među posvađanim komšijama "odgojenim" u duhu bratstva i jedinstva! Nije Dejtonski sporazum bio po ukusu Zapada i bošnjačke politike! Nije ideja o samostalnosti Bosne nikad bila multietnička!

Niz dokaza ove četiri činjenice stiže od Nove godine iz Sarajeva. Prvo su bušene gume na kolima srpskih registarskih oznaka u centru ovog grada, da bi proteklog vikenda sve kulminiralo ubadanjem Srbina koji je doveo dete na fudbalski turnir na Ilidžu.

Osmorica mladića, huligana i bošnjačkih nacionalista, pripadnika navijačke grupe "Horde zla" uhapšeno je zbog etnički motivisanog napada, bez obzira na to kako će ga tamošnji istražni organi okarakterisati. Pomenuti roditelj malog fudbalera beogradskog kluba Zvezdara, dva puta je uboden nožem u sarajevskoj Ilidži. Srećom, lakše je povređen. Sva osmorica napadača su uhapšena.

Zanimljivo je da su redom rođeni u miru, nakon potpisivanja "Dejtona" i odrastali u "multietničkom" Sarajevu. Zadojeni "duhom zajedništva" i "tolerancije". Kako su vaspitani - videli smo.

Neuspeh nerealne želje da se demontira Republika Srpska, fijasko međunarodnih procesa protiv Srbije, sa željom da naša država plaća milijarde odštete, izazivaju nervozu. Kako u političkoj eliti, tako i među narodom.

Da žele iskrenu normalizaciju i stabilnost, poštovali bi barem svoj Ustav. Pozdravili bi srpsku saradnju sa pristrasnim sudovima, ušli bi u "Otvoreni Balkan", rešili pitanje granice... Ali i mi i oni znamo da im to nije ideja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati