ROĐENDAN PLAĆEN SA 27.300 ŽIVOTA: Smeta im slobodna Republika Srpska, a Bosnu su ubili na Baščaršiji 1. marta 1992.

Srđan Mišljenović

12. 01. 2023. u 07:00

DAN Republike Srpske, 9. januar, proslavljen je svečano, dostojanstveno i na ponos 23.700 najboljih sinova i kćeri srpskog naroda koji su dali živote za RS.

РОЂЕНДАН ПЛАЋЕН СА 27.300 ЖИВОТА: Смета им слободна Република Српска, а Босну су убили на Башчаршији 1. марта 1992.

Novosti

Iako su na taj praznik iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva i širom Srpske poslate poruke mira, to nisu hteli da čuju u sarajevskoj čaršiji i delu međunarodne zajednice. Po ustaljenoj matrici počeli su rafalnu paljbu po RS, napadajući je što slavi. Jer, pobogu, kako neko može da slavi rođendan u BiH ako to nisu aminovali Bošnjaci, Amerikanci, Britanci i Nemci. To je nedopustivo. "Srbi, šta to radite", zaurlali su američki, ohaerovski i, naravno, sarajevski megafon.

- Komšije i strendžeri, bez nervoze, mi slavimo rođendan. Ako hoćete dođite na proslavu, ima torte i za vas, ako nećete, onda tišina - odgovor je iz Banjaluke.

Koliko god stranci pokušavali da Srbe podele oko Dana Republike i da promene i datum njenog rođenja, to nisu uspeli ni nakon tri decenije pokušaja. Ali, nažalost, uspeli su delimično u svom paklenom planu, jer opozicija RS izbegava pojavljivanje na skupovima povodom najsvečanijeg dana. Mada, ruku na srce, ni vlast se ne trudi preterano da okupi i opozicionare na svečanoj bini.

Veliki je trn u oku 9. januar bošnjačkom Sarajevu i njihovim zapadnim tutorima. Ne mogu da prežale u federalnom Sarajevu da su Srbi odbili da budu manjina u BiH te 1992. i formirali svoju RS. I to su učinili u miru, za razliku od Bošnjaka koji ubiše na Baščaršiji srpskog starog svata Nikolu Gardovića 1. marta 1992. i započeše krvav građanski rat. I baš taj datum su uzeli za Dan nezavisnosti BiH! Srpska je nastala u miru, odbranjena u ratu, priznata u Dejtonu. A Bosna... Pa, ona je ubijena na Baščaršiji 1. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!