GLASNICI: Morbidna evrorekonstrukcija pokušaja ubistva Stefana i Miloša

Dragan Vujičić

09. 01. 2023. u 07:00

NEOBIČNA poslanica stigla nam je na dan rođenja Gospoda, iz Brisela (čudni su putevi Božji).

ГЛАСНИЦИ: Морбидна еврореконструкција покушаја убиства Стефана и Милоша

Novosti

Na planini Šari, na Badnje jutro "otvorilo se nebo i sišao oganj", smatraju briselske tviter birokrate, pa tim povodom srpskim dečacima Stefanu i Milošu Stojanoviću iskreno žele brz i uspešan oporavak u gračaničkoj bolnici.

Na Božić, "briselski heruvimi" (Bilčik, Stano i ini) posvedočili su Srbima kako na Badnje jutro, na putu kod Gotovuše, Azem Kurtaj, vojnik Aljbina Kurtija, nije iz čista mira pokušao da ubije Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) - već da su se dogodili "mržnja i nasilje".

I još jednom su "glasnici" Zapada prostor, događaje i vreme, tumačili po svojoj meri i još jednom nam je poslata briselska poruka preko nečastivih!

Morbidna evrorekonstrukcija pokušaja ubistva Stefana i Miloša, otprilike glasi: da je jedna strana nosila sikiricu i drvo hrasta u rukama, dok je Azem nosio pušku i tužnu uspomenu na odrastanje bez oca koji je takođe nosio pušku da bi ubijao Srbe jer je bio pripadnik terorističke OVK. Kada su se srpski dečaci sreli sa Kurtajem dogodila se "nesreća", tumače EU zvaničnici. I zato je na Zapadu "svima žao". Baš kao i posle ubistva Pantelije Dakića (12) i Ivana Jovovića (19) na Bistrici, ili kad su streljani žeteoci u Starom Grackom, ili kad je u autobusu kod Podujeva među 12 raznesenih Srba najmlađi Danilo Cokić imao samo dve godine.

Još ne zadugo, vreme će biti varljivo. Nekada, kada raketa padne u Poljsku, treba tri minuta da se sazna ko je kriv, a nekada je potreban sat da se poziv iz Moskve na primirje proglasi činom rata. Neke istine u tom prostoru i vremenu, poput onih o miniranju evropskih gasovoda - nikada se ne saznaju. U Evropi i Vašingtonu čak ni vreme više ne zna na koju bi stranu. Napred ne može, a unazad mora skupo da se plati!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)