"VRUĆ KROMPIR" PO PRINCIPU DVE NEMAČKE: Ponižavajući predlog Srbiji iz kuhinje Makrona i Šolca

Milica Stanojković

16. 11. 2022. u 07:00

POSLE gotovo decenije "lebdećih" obaveza iz Briselskog sporazuma, evropskim strujama koji ide naruku prištinskoj strani, preko noći se na pregovarački sto spustio najnoviji nezvanični francusko-nemački model, iz kuhinje Makrona i Šolca.

ВРУЋ КРОМПИР ПО ПРИНЦИПУ ДВЕ НЕМАЧКЕ: Понижавајући предлог Србији из кухиње Макрона и Шолца

Milica Stanojković

Ispostavilo se da je to, zapravo, novi zvaničan predlog EU.

Iako je i sam šef diplomatije EU Đozep Borelj naglasio da treba da se sprovede ranije potpisano i da nema smisla raditi na novom sporazumu ako prethodni nisu primenjeni, Beogradu se, ipak, na tacni servira novi vruć krompir - "sjajno rešenje" po najnovijem evropskom receptu. Zvanične verzije nema, ali po onoj koja je "zamirisala" u javnosti, glavni sastojci ovog neprihvatljivog predloga Pariza i Berlina su "princip dve Nemačke", da Beograd prihvati stolicu Kosova u UN i ne podmeće prepreke na evropskom putu lažne države Kosovo.

Uz predlog ide i poruka da su obe strane na raskrsnici i da moraju da reše hoće li se krenuti put Unije ili prošlosti. A Borelj se pohvalio da je novi predlog spremljen uz francusko-nemačku podršku, ali da su glavni šefovi kuhinje zapravo on i specijalni izaslanik za dijalog Miroslav Lajčak.

Nameće se pitanje - kako zvaničnik zemlje koja nesporno podržava teritorijalni integritet Srbije i lično se zalaže za jedinstvenu Španiju, ovaj ponižavajući dokument za Srbiju, vidi kao vrlo dobro rešenje? Da li bi taj "fenonomenalni paket" rešenja prihvatio i na domaćem terenu i ponudio ga Karlesu Puđdemonu, a koji bi podrazumevao da Madrid prihvati članstvo Katalonije u UN? Ili dvostruke aršine u jednom zalogaju slasno treba da proguta samo Beograd, bez obzira na to hoće li se time ugušiti?! Ako to prođe, kao poslasticu nam nude "evropsku perspektivu".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije