HAJKA: Ateisti i progonitelji SPC u CG pokušavaju da isposluju potpisivanje temeljnog ugovora sa NVO CPC

V. Kadić

20. 06. 2022. u 10:11

DEKLARISANI ateisti, izopšteni iz pravoslavlja, progonitelji Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, perjanice Socijaldemokratske partije, aktuelni ministri u manjinskoj Vladi - diplomatije (penzionisani) Ranko Krivokapić iz Cuca i odbrane Raško Konjević, poreklom iz Zenice, na sve načine pokušavaju da kanonski nepriznatoj CPC daju status kakav do sada nije imala.

ХАЈКА: Атеисти и прогонитељи СПЦ у ЦГ покушaвају да испослују потписивање темељног уговора са НВО ЦПЦ

Novosti

Hoće temeljni ugovor sa ovom pseudoreligioznom organizacijom čijeg je vođu Miraša Dedeića anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej!

Na sve načine žele konfrontaciju sa SPC, vernim narodom, ali i Srbijom. Na burnoj sednici Vlade Konjević je "podvukao" da odnos države nije definisan jedino sa "CPC" pa je taj ugovor potrebno što pre potpisati, dok je njegov "stariji brat" Krivokapić otišao korak dalje i poručio da sa "Crkvom Srbije" ne treba potpisati Temeljni ugovor!

Šta je suština ovih pritisaka? Tandem koji pokriva dva najjača resora u novoj Vladi pokušava da problematizuje pitanje imovine SPC, kao jedine kanonski priznate pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Vetar u leđa im daje saveznik Milo Đukanović nakon nedavne posete Carigradskoj patrijaršiji gde je pokušao da izjednači SPC koja je pod Lovćenom prisutna vekovima sa filijalom Udbe na Cetinju - tzv. CPC.

Na potezu je premijer Dritan Abazović od koga se očekuje da "pametno prelomi", jer priča koju lansira deo njegovog izvršnog tima nije bila aktuelna uoči formiranja nove Vlade. SPC je tradicionalna crkva u Crnoj Gori, kao i Islamska zajednica i Rimokatolička crkva i tako bi trebalo da ostane. Sve drugo vodilo bi državu u ponor. Krivokapić i Konjević, međutim, nastavljaju da dele lekcije o ustrojstvu SPC kako u Crnoj Gori, tako i van nje, nastojeći da pomognu "obnovu autokefalnosti" po modelu raskolnika u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković