PRAZNIK SELA KOJE JE SADA ZABLISTALO: Mnogo je razloga da žitelji Velikih Radinaca pamte dan kada su ugostili predsednika

S. Kostić

31. 08. 2023. u 15:10

MEŠTANI sremskog sela Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, koji su posle pola veka konačno dobili rekonstruisan put do Sremske Mitrovice, poželeli su da se lično zahvale Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, što je ovo mesto doživelo procvat, pa su prvog čoveka države pozvali u utorak u goste.

ПРАЗНИК СЕЛА КОЈЕ ЈЕ САДА ЗАБЛИСТАЛО: Много је разлога да житељи Великих Радинаца памте дан када су угостили председника

Foto S. Kostić

I dok su ga željno okupljeni čekali na centru sela, nisu krili radost i zadovoljstvo što će i predsednik Srbije prvi put posetiti njihovo malo mesto koje broji oko 2.000 stanovnika.

Prekjuče su Velikoradinčani do kasnih popodnevnih sati obavili sve svoje obaveze, da bi mogli da se lagano upute u jednom pravcu - na raskrsnicu u centru sela, gde se očekivao dolazak predsednika Vučića. Bilo je to veće slavlje nego kada im je seoska slava, 26. jula, za sabor Svetog arhangela Gavrila. Točilo se besplatno pivo, a ko nije želeo alkohol bila je i flaširana voda. Nije izostao ni bik na ražnju.

- Pekli smo ga osam sati, bio je težine preko 400 kilograma. Isekao sam ga i stavio u soft da meso još malo omekša. Verujem da je bilo ukusno, pogotovo što je svako besplatno mogao da uživa u jelu - rekao je Dragiša Tojčić, majstor pečenja.

Foto: buducnostsrbijeav

I dok se čekao predsednik, šator koji je bio postavljen u centru sela već je bio pun, a domaćine je uveseljavao Rade Jorović, koji je svojim pesmama sve podigao na noge.

- Za naše selo dosta toga je urađeno. Seoska crkva je kompletno obnovljena, dobili smo kapelu na groblju, a i put su nam asfaltirali do nje. Obnovljena je fasada i stolarija na zgradi u kojoj su smeštene Mesna kancelarija i pošta, postavljena su nova autobuska stajališta. Radi se stalno nešto u našem selu - pohvalio nam se Krstan Milošević, koji se i ovom prilikom zahvalio predsedniku što im se konačno rekonstruisao glavni put do Sremske Mitrovice.

Meštani kažu da im je ta saobraćajnica Sremska Mitrovica - Veliki Radinci, u dužini od skoro sedam kilometara, od velikog značaja, jer mnogi putuju u Mitrovicu na posao, odlaze u bolnicu. A stari put je bio u veoma lošem stanju, drugim rečima nebezbedan za saobraćaj. Da ovde nije kraj ulaganjima, to im je potvrdio i predsednik Vučić pozdravljajući meštane sela, a onda rekao da će država pomoći da se urade i drugi putevi i dodao da će uskoro početi da se radi put do Rume.

Krstan Milošević, Foto S. Kostić

Predsednikovo obraćanje pažljivo su slušali Velikoradinčani, pozdravljjući ga velikim aplauzom i skandirajući njegovo ime jer, kako su rekli, ono što on obeća to uvek i ispuni.

Razgovor sa sveštenikom

KADA je došao u Velike Radince, predsednik Vučić prvo je obišao crkvu posvećenu Svetom arhangelu Gavrilu. Dok je Vučić razgovarao sa sveštenikom Dušanom Marjanovićem, za to vreme meštani su se okupili ispred crkve, nestrpljivo čekajući da se predsednik pojavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!