PREDSEDNIK VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJA: Meštani bujanovačkih sela dobijaju puteve

J. S.

12. 08. 2023. u 10:14

MEŠTANI sela Lukarce i sela Jablanica u opštini Bujanovac, dobiće asfaltirani put po svim standardima.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИСПУНИО ОБЕЋАЊА: Мештани бујановачких села добијају путеве

Foto: Privatna arhiva

Ukupno nešto više od šest kilometara puta koji će meštanima ovih sela znatno olakšati život, rade se nakon što je meštanima obećao predsednik Aleksandar Vučić, prilikom nedavne posete manastiru Sveti Prohor Pčinjski.

Foto: Privatna arhiva

 

Direktor Koordinacionog tela za jug Srbije  Nenad Mitrović je  obišao je juče  radove i kako je od radnika na terenu dobio uveravanja sve će biti završeno za dvadesetak dana. Ptrema njegovim rečima uporedo se radi na oba putna pravca.

Sela su naseljena isključivo srpskim stanovništvom, Lukarce ima dvadesetak stanovnika dok u Jablanici živi stotinak judi.

Kako Mitrović naglašava lokalna samouuprava ne bi mogla svojim novcem da uradi  ove puteve, tako da je u ovom slučaju pomoć države izuzetno važna.

Podsećamo da su se meštani ovih sela okupili isped manastira u blizini kojih se nalaze njihovi domovi i predočili da im je put neophodan. Predsednik Aleksandar Vučić im je obećao da će radovi početi za par dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (115)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)