LEPA VEST: Srbija dobija novu brzu prugu - u oktobru počinje izgradnja

Tanjug

05. 05. 2022. u 15:10

MINISTAR građevinarstva je istakao da mnogo investicija sprovodimo u Nišu i okolini i tek planiramo da ulažemo. Kako kaže, Niš će postati saobraćajni centar ne samo juga Srbije, već cele jugoistočne Evrope.

ЛЕПА ВЕСТ: Србија добија нову брзу пругу - у октобру почиње изградња

Foto: N. Karlić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momiroviće rekao je danas u Nišu da u oktobru počinju radovi na železničkom Koridoru 10, odnosno brzoj pruzi od Beograda do Niša.

- Očekujem da u naredne tri i po godine završimo taj projekat. To je najveći projekat koji trenutno pripremamo. Radimo ga u saradnji sa našim evropskim partnerima od kojih očekujemo da dobijemo bespovratna sredstva u iznosu od oko 500 miliona evra i ja očekujem da ćemo relativno brzo najboljim vozovima povezati Niš i Beograd - rekao je Momirović nakon obilaska radova na početku "Auto-puta mira" ka Albaniji kod Merošine i na proširenju niškog aerodroma.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas u Merošini da su se radovi na prvoj deonicu Auto-puta mira od Niša do KiM i Albanije između Merošine i Prokuplja intenzivirali na više tačaka.

- Očekujem da ćemo za dve godine spojiti Prokuplje sa Nišom brzom saobraćajnicom i da ćemo onda nastaviti dalje do Kuršumlije. To nam je primarin cilj, da Kuršumliju i Prokuplje povežemo s Nišom i centralnom Srbijom i da onda ovde dođu investitori iz tercijalne industrije, da plate značajno porastu, kako bi i ovde prosečna plata za nekoliko godina bila oko 1.000 evra, a penzija oko 500 evra - rekao je Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati