TIP UZ ORLOVE: Preko Mađara do Evra

TIP redakcija

06. 09. 2023. u 13:39

REPREZENTACIJA Srbije u četvrtak dočekuje severne susede u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

ТИП УЗ ОРЛОВЕ: Преко Мађара до Евра

FOTO: FSS

Reprezentacija Srbije dobrim startom otškrinula je vrata odlaska na EP Nemačkoj 2024. Kec „orlova“ u Beogradu protiv Mađarske u četvrtak (20.45), napravio bi verovatno i najznačajniji korak ka plasmanu na šampionat Starog kontinenta, nakon 24 sušne godine. 

Pre svega, jer su naše severne komšije ujedno i najteži rival u kvalifikacionoj grupi. Dve ekipe imaju identičan učinak nakon tri kola sa sedam bodova (dve pobede i remi), kiksevi su došli tamo gde je bilo neočekivano. Srbija je igrala nerešeno sa Bugarskom (1:1), a Mađarska sa Crnom Gorom (0:0).   

S obzirom na to da dve prvoplasirane selekcije idu direktno na Evro, jasno je da bi pobede izabranika Dragana Stojkovića Piksija pružila fudbalerima lepu zalihu za nastavak kvalifikacija. Međutim, rival čija je glavna zvezda tima igrač Liverpula Dominik Soboslaji, još uvek nije primio gol. Osim pomenutog remija, imali su lake pobede nad Bugarskom (3:0) i Litvanijom (2:0). Mi smo Baltičku zemlju savladali istim rezultatom (2:0) kao i Crnu Goru (2:0).  

Ako bi se gledao istorijat samo od osamostaljenja Srbije, skor je po jedna pobeda, remi i poraz. Zanimljivo, domaćini nikako nemaju sreće na svom bunjištu. Naša selekcija pobedila je prošle godine u prijateljskom susretu kao gost (0:1) Dvaput su se dve reprezentacije sastajale u okviru Lige nacije 2020, u Budimpešti bilo je (1:1), dok su u Beogradu „orlovi“ doživeli poraz (1:0). Ipak, bolje uspomene ostale su u 20. veku kada je Srbija upravo na stadionu „Rajko Mitić“ „torpedovala“ Mađare (5:0) i overila plasman tada na Svetsko prvenstvo 1998. godine.

U četvrtak se, uz duel Srbije i Mađarske, nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U akciji će se naći Francuzi protiv Iraca, koji i dalje sanjaju osvetu za ruku Tjerija Anrija u baražu za Mundijal 2010, kada su bolno eliminisani. Od tada su odigrali tri susreta protiv „petlova“ i sve izgubili. U istoj grupi igraće i Holandija i Grčka. „Heleni“ su oskoljeni dobrim startom sa dve pobede iz tri kola, dok „lale“ pod vođstvom Ronalda Kumana ne igraju ni izbliza dobro kao kada je na kormilom bio Luj van Gal.

Za vatromet golova će najverovatnije biti zaduženi Danci, kojima će na megdan stići nejaki San Marino, a svakako ni Poljaci sa Robertom Levandovskim kod kuće ne bi trebalo da imaju težak zadatak protiv Farskih Ostrva.

NAŠ PREDLOG: Srbija - Mađarska 1&2-4 (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!