SELTIKSI ODBRANILI DOMAĆI TEREN: Tejtum i družina su rasterećeni i mogu do brejka!

M.M.

25. 05. 2024. u 10:20

KOŠARKAŠI Indijane će u trećoj utakmci finala istočne konferencije ugostiti Boston.

СЕЛТИКСИ ОДБРАНИЛИ ДОМАЋИ ТЕРЕН: Тејтум и дружина су растерећени и могу до брејка!

FOTO: Profimedia

Seltiksi igraju neverovatno u ovom plej-ofu i možemo slobodno reći da su prvi favorti za osvajanje.

U prvoj rundi su eliminisali oslabljeni Majami rezultatom 4-1 u seriji. Iako su pretrpeli brejk u drugoj utakmici, nisu dozvolili iznenađenje.

U istom ritmu su počeli i okršaj sa Klivlendom, nešto slabiji početak ih je koštao pobede na svom terenu, ali u nastavku su zaista zablistali.

Malo je falilo da im Indijana u finalu otme pobedu u prepunom "TD Gardenu", međutim, Mazulini puleni su odigrali sjano u završnici.

Momci iz "zelenog grada" su drugu utakmicu znatno bolje kontrolisali i nije bilo prostora za iznenađenje. Slavili su rezultatom 126:110.

Džejlen Braun je sa 40 postignutih poena predvodio svoj tim, dok su Džejson Tejtum i Derik Vajt dodali po 23. Dvocifreni su bili još Džru Holidej i Pejton Pričard sa 15, odnosno 12 poena.

U poraženom taboru istakao se Paskal Sijakam koji je za 30 minuta provedenih na parketu ubacio 28 poena. Endru Nembard se zaustavio na 16.

Tajris Halibarton je taj koji je podbacio, Amerikanac je imao učinak od 10 poena i 8 asistencija.

Tajris je nakon prve utakmice izjavio da njegov tim nije slabiji od Bostona, međutim, jasno je svima da je to daleko od istine.

Indijana je imala svoju šansu u prvoj utakmici i nije je iskoristila, pitanje je da li će se nova ukazati.

Sada se Seltiksi sele u Indijanapolis gde će odigrati potpuno rasterećeno. Tejtum i družina se nisu previše potrošili u poslednjem duelu i večeras će biti potpuno spremni.

Džejlen Braun igra u visokom ritmu i protivnik jednostavno nema rešenja u odbrani.

Pejsersi će imati podršku navijača, ali da li će to biti dovoljno da se dva puta odbrani domaći teren. Ukoliko Seltiksi večeras trijumfuju, možemo slobodno reći da je serija završena.

Džo Mazula može biti zadovoljan, njegov tim je tokom sezone samo u jednom momentu pao, ali brzo se vratio na pobedničke staze. 

Košarkaši iz Masačusetsa su imali čak 14 trijumfa više od drugoplasiranog Klivlenda, što dovoljno govori o njihovoj dominaciji a Istoku.

Očekujemo interesantnu utakmicu i kakav-takav odgovor domaćeg sastava. Naša procena je da granica poena na poluvremenu neće biti prebačena.

NAŠ TIP: 1. pol. -113,5 (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)