VREME JE ZA MAJSTORICU: Momentum je na strani Lubea koji se ''vratio iz mrtvih''

V.M.

27. 03. 2024. u 09:52

ODLUČUJUĆU petu utakmica četvrtfinala italijanske odbojkaške Superlige gledaćemo večeras kada Lube bude ugostio Moncu (20.30).

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА МАЈСТОРИЦУ: Моментум је на страни Лубеа који се вратио из мртвих

Foto: Profimedia

Gledamo fantastičnu odbojku u dosadašnjem toku serije, nakon četiri utakmice ekipe su u potpunosti izjednače i majstorica će odlučivati o tome ko će igrati sa Trentinom u polufinalu.

Četvrtfinale je bolje otvorila Monca, rutinski je slavila na prva dva duela (po 3:1) i delovalo je da će se prošetati do polufinala, ali do toga nije došlo. Šampionsko srce Lubea je proradilo i italijanski velikan se ''vratio iz mrtvih'' i uz dosta muka je ostvario dve vezane pobede, obe u pet setova. 

Posebno je impresivna bila ova poslednja pošto je Monca bila domaćin i osvajanjem četvrtog seta je u boljem ritmu ušla u peti, ipak ekipa iz Ćivitanove je ponovo pokazala svoj kvalitet i osvojila ga rezultatom 15:11. 

Defitivno je da gost ima za čime da žali, čak tri puta mu je falio samo jedan set da se plasira u polufinale, na trećem susretu je vodio sa 2:1, dok je na pomenutom četvrtom poklekao u odlučujućem setu, ali Masimo Ečeli mora da natera svoje izabranike da zaborave i na to dobro ih pripremi za večerašnji susret.

Biće zanimljivo videti da li će treneri napraviti određene promene pred majstoricu, a to se posebno odnosi na domaćina pošto je u četvrtom veći deo susreta na poziciji korektora odigrao iskusni Ivan Zajcev umesto Adisa Lagumdžije koji je u regularnom delu sezone bio jedan od najboljih pojedinaca Lubea.

Ključna stavka meča biće obračun primača, Nikolov i Jant dominiraju u redovima Lubea, postigli su po 24 poena na prošlom susretu i sigurno je da će se dizač De Čeko večeras posebno osloniti na njih i poslati im veliki broj lopte. Sa druge strane, ono što raduje gosta je da se probudio Ran Takahaši, povreda je iza sjajnog Japanca koji u kombinaciji sa Marom, ukoliko budu na nivou, može parirati pomenutom dvojcu.

Momentum je na strani domaćina, ipak, Monca je pokazala da može da se nosi sa Lubeom, a mi verujemo da ćemo gledati još jedan zanimljiv meč u režiji ovih timova i očekujemo da granica poena bude prebačena.

NAŠ TIP: +182,5 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu