SADA KREĆE ONO PRAVO: Trentino ne bi trebao da ima problema na startu plej-ofa

V.M.

06. 03. 2024. u 12:55

VEČERAS kreće plej-of italijanske odbojkaške lige, a svoj put ka odbrani titule započinje Trenitno koji će u prvoj utakmici četvrtfinala dočekati Modenu (20:30).

САДА КРЕЋЕ ОНО ПРАВО: Трентино не би требао да има проблема на старту плеј-офа

Foto: Profimedia

Domaćin je prošle sezone osvojio titulu, a tokom regularnog dela ove pokazao je da je glavni favorit da odbrani naslov prvaka. 

Dominirao je tokom čitavog dela kampanje koju je zasluženo završio na prvom mestu sa skorom 19-3 i 55 sakupljenih bodova, mada vredi napomenuti da su u poslednjem kolu protiv Padove igrali rezervni igrači koji su poraženi, tako da je italijanski velikan komotno mogao imati i 20 pobeda da je nastupio u najjačem sastavu.

Ono što je najstrašnije kod Trentina je to što se radi o izuzento mladoj ekipi koju predvode Mikjeleto, Lavija i Sbvertoli, a  nastariji od pomenutog trija je Sbertoli koji ima samo 25 godina.

Takođe, pored prvenstva izabranicima Fabija Solija odlično ide i u Ligi šampiona gde su dogurali do polufinala bez ikakvih problema i tamo će se sastati sa Lubeom.

Sa druge strane, Modena je napravila korenite promene u odnosu na prošlu sezonu i dovela je veliki broj novih, pretežno mladih igrača. 

Za taj eksperiment se ne može reći da je uspešan jer su regularni deo sezone završili na osmom mestu sa samo 11 ostvarenih pobeda, a pored toga nisu imali nikakve uspehe u kup takmičenjima.

Onaj ko je najviše istakako kao vođa tima je Daviškiba koji je odservirao najviše asova i osvojio najviše poena za Modenu tokom čitave sezone, tako da će domaćini morati da obrate dodatnu pažnju na sjajnog beloruskog primača.

Šef struke Alberto Đulijani je dosta toga menjao od kada je preuzeo klupu krajem sezone posle smene Frančeksa Petrele i izjavio je da još nije siguran kako će mu izgledati startna postava na večerašnjem meču.

Trentino i Modena su ukrstili koplja dva puta ove sezone i obe ekipe su upisale po pobedu.

Da podsetimo, četvrtfinale se igra na tri dobijene utakmice i biće zanimljivo ispratiti taktičko nadmudrivanje dva trener tokom čitavog toka serije i kakve će promene praviti kako utakmice odmiču.

Iako večeras neće biti prvoh tehničara Sbertolija, verujemo da je domaćin znatno kvalitetnija ekipa i očekujemo da pobedom započne plej-of.

NAŠ TIP: hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu