POČINJE ODBROJAVANJE, AMERIKANAC U GLAVNOJ ULOZI: U Kneževini je spremna ceremonija, ali kapiten Crvene zvezde se nameračio da pokvari slavlje

M.M.

07. 03. 2024. u 07:57

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u 28. kolu Evrolige gostovati Monaku.

ПОЧИЊЕ ОДБРОЈАВАЊЕ, АМЕРИКАНАЦ У ГЛАВНОЈ УЛОЗИ: У Кнежевини је спремна церемонија, али капитен Црвене звезде се намерачио да поквари славље

FOTO: M. Vukadinović

Kada neko na večnoj listi "preskoči" legende evropske košarke kao što su Vasilis Spanulis, Nando de Kolo, Huan Karlos Navaro i Serhio Ljulj, jasno vam je o kakvom se kalibru igrača radi.

Grk je sa 4455 poena najbolji strelac u istoriji Evrolige, međutim, njegov rekord će večeras najverovatnije biti srušen.

Majk Džejms je momak koji je obeležio 21. vek, iako je titula izostala, individualni učinak svakako nije.

Tridesettrogodišnjaku iz Portlanda će večeras biti potrebno još 12 poena da prestigne popularnog "Bilija", što je daleko ispod njegovog ovosezonskog proseka.

Nakon obaranja rekorda, utakmica će biti prekinuta kako bi se Džejmsu uručila lopta kojom je oborio rekod, kao i druga priznanja.

Monako će večeras ugostiti Crvenu zvezdu, a Branko Lazić je taj koji će pokušati da limitira Majka i samim tim odloži prekid utakmice.

Crvena zvezda će u Kneževini odigrati rasterećeno, nada za plej-in se u potpunosti ugasila i zato neće biti pritiska.

Miloš Teodosić se još uvek oporavlja od povrede, a saigračima je najbitnije da bude spreman za finiš regionalnog prvenstva.

Crveno-beli ne mogu bez Tea i to smo nekoliko puta videli ove sezone, u najelitnijem evropskom takmičenju još uvek nisu upisali trijumf kada je on van protokola.

Šampion Srbije je u prethodnom kolu poražen od Bajerna u Minhenu, izabranici Janisa Sferopulosa nisu odigrali na željenom nivou, a konačan rezultat glasio je 74:66.

Dva dana nakon poraza u Nemačkoj, Zvezda je savladala Mornar bez previše problema (66:102).

Svoju priliku je iskoristio Džavonte Smart koji je ubacio 16 poena, Luka Mitrović je postigao 14, dok je Dejan Davidovac dodao 13.

"Kneževe" sa klupe predvodi Saša Obradović, srpski stručnjak može biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

U prethodnom kolu prvak Francuske je slavio u "Blaugrani", nakon 40 minuta igre na semaforu je stajalo 67:77.

Obradovićevi puleni su u dosadašnjem delu Evrolige upisali 17 pobeda i 10 poraza, trenutno se nalaze na deobi trećeg mesta zajedno sa Panatinaikosom i Virtusom.

Male su šanse da bivši igrač Bruklina večeras ne postavi rekord, ali ako je neko u stanju da "pokvari slavlje", onda je to svakako kapiten Crvene zvezde.

Očekuje nas interesantna utakmica, a naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: Monako - Crvena zvezda +160,5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu