KO JE GAZDA NA ZAPADU? Lenard i družina dočekuju Timbervulvse

V.M.

12. 02. 2024. u 13:24

U jednom od brojnih derbija večerašnjeg programa NBA lige gledaćemo obračun lidera Zapadne konferencije kada Los Anđeles klipersi ugoste Minesota timbervulvse (4.30).

КО ЈЕ ГАЗДА НА ЗАПАДУ? Ленард и дружина дочекују Тимбервулвсе

FOTO: AP

Nakon nešto klimavijeg starta sezone, domaćin je uhvatio zalet i ostvario je četiri pobede na poslednjih pet mečeva. Trener Tajron Lu je ''posložio kockice'' i njegov tim igra fenomenalno, pa i ne čudi što su trenutno drugi na Zapadu sa skorom 35-16.

Klipersi su veoma svestrana ekipa, mogu igrati mečeve sa velikim brojem poena jer su napadački veoma potentna ekipa, a ako treba mogu usporiti tempo i osloniti se na odbranu uz napadačke bravure Hardena i Lenarda koji nose ekipu usled nešto slabijih partija Pola Džordža.

Takođe treba nahvaliti Rasela Vestbruka koji je prihvatio da ulazi sa klupe, sjajno predvodi rezervnu postavu i donosi enormnu energiju kada uđe u igru.

Večeras im u goste dolazi prvoplasirana Minesota koja igra veoma dobro od samog starta sezone, jedno je od najprijatnijih iznenađenja u NBA ligi i ostvarila je 36 pobeda uz 16 poraza.

Kao što je slučaj sa Klipersima, Timbervulvsi su svestrana ekipa. Glavnu reč u napadu vodi sjajni Entoni Edvards koji izrasta u jednog od najboljih igrača lige, a odličan poenterski učinak ima i dugogodišnja zvezda tima Karl Entoni Taunsa.

Sa druge strane parketa za odbranu je zadužen Rudi Gober koji je više puta u karijeri dobijao nagradu za najboljeg defanzivca godine, a ne treba zaboraviti ni doprinose Konlija i Mekdenijelsa.

Ovi timovi su se sastali pre nešto manje od mesec dana i tada je Minesota slavila sa 109:105, a do pobede ju je nosio sjajni Edvards sa 36 postignutih poena, dok je u redovima Klipersa Lenard brojao do 26.

Verujemo u iskustvo i formu domaćina, pa zbog toga tipujemo keca u meču koji odlučuje ko će biti na čelu Zapadne konferencije.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori