CRNO-BELI JURE TOP 6: "Parni valjak" pred velikim izazovom u Kneževini!

M.M.

31. 01. 2024. u 15:40 >> 15:40

PARTIZAN će u 24. kolu Evrolige gostovati Monaku.

ЦРНО-БЕЛИ ЈУРЕ ТОП 6: Парни ваљак пред великим изазовом у Кнежевини!

FOTO: M. Vukadinović

Poraz od Crvene zvezde je izabranike Željka Obradovića skoro pa sigurno koštao prve pozicije na kraju regularnog dela regionalne košarkaške lige.

Crno-beli su većim delom utakmice bili ispod željenog nivoa, a pravo izdanje videli smo tek u poslednjoj deonici kada su utakmicu uveli u neizvesnu završnicu istopivši prednost rivala od čak 19 poena. Nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 88:86.

Najefikasniji u porazu svog tima bio je Džejms Naneli sa 19 pogodaka, "probuđeni" Frenk Kaminski je dodao 18, dok je Kevin Panter brojao do 14.

Dvocifreni su bili još Aleksa Avramović i Zek Ledej koji su upisali po 13 ubačenih poena. Pi Džej Doužer i Ognjen Jaramaz su kombinovano imali 9 pogodaka, dok Bruno Kaboklo i Uroš Trifunović nisu uspeli da se upišu u listu strelaca. Mateuš Ponitka, Danilo Anđušić, Džejlen Smit i Tristan Vukčević su bili van protokola.

Partizan u najelitnijem evropskom takmičenju zauzima 9. poziciju sa skorom 12-11 i njegov cilj je ulazak u TOP 6. U prethodnom kolu Evrolige Željkovi puleni su na krilima Pi Džej Doužera savladali Žalgiris rezultatom 81:72.

Danas će sa suprotne strane biti tim koji je u dosadašnjem delu sezone ostvario 13 pobeda uz 10 poraza i jedan je od kandidata za fajnal-for. Saša Obradović je složio kockice i njegovi igrači izgledaju sjajno na parketu, vezali su pet trijumfa u svim takmičenjima i samopouzdanje im je na visokom nivou.

Alfa i Omega ove ekipe je Majk Džejms koji je zapravo i prvi strelac takmičenja sa 19,2 poena u proseku. Drugi strelac je Alfa Dijalo sa 11,4 poena, dok Ilja Okobo, koji je nedavno imao sukob sa upravom, u proseku beleži 10,3.

"Kneževi" su prošle nedelje u Istanbulu savladali Anadolu Efes rezultatom 78:80.

Duel ovih rivala gledali smo pre skoro dva meseca u Beogradu i taj okršaj je pripao Partizanu (89:85). Tada je na terenu blistao kapiten crno-belih Kevin Panter koji je protivniku spakovao 25 poena.

Partizan će već za dva dana otputovati za Italiju gde će ih sačekati ekipa Virtusa, dok će šampion Francuske u istoj ovoj dvorani odigrati meč sa Fenerbahčeom.

Očekuje nas interesantna utakmica, a naša procena je da će gostujući sastav pružiti jak otpor.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H2 -6,5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)