KLIPERSI IGRAJU STRAŠNU KOŠARKU: ''Počistili'' su Seltikse, a sada su se nameračili na Kavalirse

V.M.

29. 01. 2024. u 13:42

U noći između ponedeljka ekipa iz Los Anđelesa će gostovati Klivlendu (1.00).

КЛИПЕРСИ ИГРАЈУ СТРАШНУ КОШАРКУ: Почистили су Селтиксе, а сада су се намерачили на Кавалирсе

FOTO: AP

Mnogi su mislili da je dovođenje Hardena greška kada je početkom sezone prešao u Kliperse i mislili su da su u pravu kada je u prvih mesec-dva sezone ekipa izgledala slabo na terenu, ali to se sada sve promenilo.

Sjajni trener Taj Lu je pronašao ulogu svakom igraču, a Klipersi igraju jednu od najboljih košarki u NBA ligi. Dokaz za to videli smo preksinoć kada su postali tek druga ekipa, posle Denvera, koja je savladala Boston u ''TD gardenu'' ove sezone, mada su oni bili dosta ubedljiviji i slavili su rezultatom 115:96.

Harden je zaslužan za razigravanje ekipe, dok poeni dolaze od Lenarda i Džordža, a veliku stvar radi i Rasel Vestbruk koji je dobrovoljno prebačen u drugu petorku, što se ispostavilo kao pun pogodak jer donosi neverovatnu energiju sa klupe.

Trijumf nad Bostonom im je bio peti u nizu i ekipa iz Grada anđela nastavlja rapidno da se penje na tabeli. Sada je treća na Zapadu sa skorom 30-14 i ima samo dve pobede manje od vodeće Oklahome, ali je i odgrala dva meča manje od nje, tako da se može izjednačiti sa Tanderima ukoliko slavi na tim duelima.

Rival će im biti još jedna razigrana ekipa, Klivlend kavalirsi. Momci iz Ohaja igraju veoma dobro ove sezone i to sve bez jednog od glavnih igrača Darijusa Garlanda koji je već duže vreme van stroja.

Zasluge za to idu maestralnom Donovanu Mičelu koji pokazuje zašto je jedan od najboljih igrača i u proseku beleži 27 poena uz šest asistencija i pet skokova po utakmici.

Kavalirsi se takođe nalaze u odličnom ritmu i slavili su na osam od poslednjih deset utakmica, što ih je ''lansiralo'' na peto mesto Istočne konferencije koje drže sa skorom 27:16.

U kakvoj se formi nalaze videli smo pre par noći kada su savladali Milvoki bakse, 112:100.

Očekujemo jednu veoma zanimljivu utakmicu, verujemo da će se igrati na jednu loptu, ali blagu prednost bismo dali Klipersima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije