PERUĐA CILJA TREĆI TROFEJ U SEZONI: Poslednja prepreka su žilavi momci iz Lombardije

V.M.

28. 01. 2024. u 12:20

U finalu odbojkaškog Kupa Italije koplja će ukrstiti Peruđa i Monca (15:45).

ПЕРУЂА ЦИЉА ТРЕЋИ ТРОФЕЈ У СЕЗОНИ: Последња препрека су жилави момци из Ломбардије

Foto Profimedia

Veliki favorit je naravno Peruđa koje već godinama ulaže enorman novac u ekipu i najatraktivnija odbojkaška imena brane njene boje.

Đaneli, Leon, Plotnjinci i ostali prikazuju veoma dobre partije ove sezone i već su uspeli da osvoje dva trofeja. Prvo su podigli Superkup Italije, dok su nakon toga osvojili i Svetsko klupsko prvenstvo.

Što se tiče samog kupa, na startu takmičenja su rutinski pobedili Modenu (3:0), dok su juče imali velikih problema sa Milanom. 

Viđena je rovovska bitka, a na kraju su slavili sa 3:2 u setovima (20:25, 25:23, 25:15, 23:25, 15:11). Najviše se istakao korektor Ben Tara sa 21. poenom, dok je primač Plotnjicki brojao do 19.

Što se tiče gostujuće ekipe, ona je preko leta napravila zanimljivu ekipu koja igra veoma dobru odbojku i u stanju je da pobedi svakog rivala koji se nađe sa druge strane mreže.

Primer toga videli smo juče kada su napravili možda i najveće iznenađenje savladavši neprikosnoveni Trentino kojem je to bio tek četvrti poraz ove sezone.

Takođe su igrali u pet setova i Trentino je imao priliku da prelomi meč u svoju korist jer je pri rezultatu 2:1 vodio sa 20:16 u četvrtom setu, ali žilavi momci iz Lombardije se nizu predali, napravili su neverovatnu seriju, odveli meč u peti set i na kraju zasluženo slavili sa 3:2 (23:25, 25:13, 23:25, 25.23, 15:9).

Lepki je bio najzaslužniji za pobedu sa 21. osvojenim poenom, dok su Galasi i Švarc dodali po 16.

Monca će biti autsajder na ovom meču, ali u borbi za trofej sve je moguće i sigurno je da nije bez šanse, pogotovo ako ponovi partiju koju je juče prikazala.

Peruđa je ove sezone dva puta tukla Moncu sa po 3:0, a mi verujemo da je došlo vreme da ekipa iz Lombardije osvoji barem jedan set.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Hendikep setova (-2.5) 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)