PARTIZAN JE DOŽIVEO ŠOK U ABA LIGI: Crno-beli žele da se vrate na pobednički kolosek!

M.M.

28. 12. 2023. u 13:43 >> 13:43

PARTIZAN će u 17. kolu Evrolige ugostiti Virtus u meču koji se igra od 18 časova i 30 minuta u "Štark areni".

ПАРТИЗАН ЈЕ ДОЖИВЕО ШОК У АБА ЛИГИ: Црно-бели желе да се врате на победнички колосек!

FOTO: ABA liga

Crno-beli su nakon dobrog perioda i devet uzastopnih pobeda pretrpeli dva poraza. Nakon okršaja u Madridu i moglo bi se reći očekivanog poraza od aktuelnog šampiona Evrope, izabranici Željka Obradovića nisu mogli da izađu na kraj sa ekipom Zadra.

Zadrani su prikazali sjajnu partiju, a "parni valjak" je odigrao daleko ispod svog nivoa. Odbrana crno-belih nije mogla da zaustavi Luku Božića koji je imao učinak od 26 poena, 9 skokova i 9 asistencija. U poraženom taboru najviše se istakao Tristan Vukčević sa 16 pogodaka, Zek Ledej je dodao 11, dok je Pi-Džej Doužer meč završio sa 10.

Partizan je u dosadašnjem delu Evrolige upisao devet pobeda i sedam poraza i nalazi se u gornjem delu tabele sa istim skorom kao i još šest ekipa.

Prva udarna igla na evrosceni je kapiten Kevin Panter koji u proseku ubacujuje 14 poena, dok je iza njega Džejms Naneli sa 13,1. Bruno Kaboklo se pokazao kao dobro pojačanje, Brazilac u proseku ima 12,6 poena, a od njega se očekuju još bolje partije kako sezona odmiče.

Aktuelni šampion ABA lige u proseku ubacuje 85,8 poena po utakmici i to ga čini trećom najefikasnijom ekipom u Evropi.

Sa druge strane izabranici Luke Bankija igraju iznad očekivanja, imaju skor 11-5 i nalaze se na deobi drugog mesta zajedno sa Barselonom.

Prve napadačke opcije su Tornike Šengelija i Marko Belineli koji važe za sjajne individualce. Džordan Miki je takođe neko ko je standardan, nekadašnji košarkaš Himkija prosečno ubacuje 9,8.

Ovi rivali su se prošle sezone sastali dva puta i Partizan je slavio u oba navrata.

Panter i kompanija će igrati pred svojim navijačima i to će im davati vetar u leđa. Retko ko može da se izbori sa pritiskom koji stvaraju "grobari" te verujemo da to neće poći za rukom ni Virtusu.

Očekujemo pobedu Partizana!

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H1 -4,5 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene