ZA BOŽIĆ SE IGRA NEŠTO OPUŠTENIJE: Okršaj dva najtrofejnija tima u najjačoj ligi na svetu

M.M.

25. 12. 2023. u 10:21

SPEKTAKL u Kaliforniji gde će Lejkersi ugostiti Boston (23.00).

ЗА БОЖИЋ СЕ ИГРА НЕШТО ОПУШТЕНИЈЕ: Окршај два најтрофејнија тима у најјачој лиги на свету

Foto: Profimedia

Lejkersi su ove sezone već stigli do jednog trofeja, u finalu NBA kupa su savladili Indijanu, a titulu najkorisnijeg igrača turnira poneo je ko drugi do Lebron Džejms.

Izabranici Darvina Hama su trenutno devetoplasirani u Zapadnoj konferenciji, a u dosadašnjem delu takmičenja su upisali 16 pobeda i 14 poraza. Prvi strelac tima je upravo tridesetdevetogodišnjak iz Ohaja koji u proseku ubacuje 25,7 poena, dok je odmah iza njega Entoni Dejvis sa 24,4.

Sa druge strane Seltiksi sa skorom 22-6 zauzimaju lidersku poziciju na Istoku. U prethodnih deset utakmica izabranici Džoa Mazule su čak osam puta slavili. Jedina dva poraza su pretrpeli od Indijane, odnosno Golden Stejta.

U prošlom kolu momci iz "zelenog grada" su prosto počistili sa terena ekipu Los Anđeles klipersa. Najdominantniji na terenu bio je Džejson Tejtum koji je imao 30 pogodaka. Džejlen Braun je brojao do 24, dok je Džru Holidej dodao 20.

Boston je prošle sezone igrao fantastičnu košarku, ali je ipak poražen u polufinalu od Majamija nakon majstorice. Mazulini puleni u gostima ipak nisu toliko dominantni, upisali su osam pobeda uz šest poraza.

Seltiksi su savladali tim iz Kalifornije u prethodna dva duela, a zanimljivo je da smo u oba navrata gledali produžetke.

U zelenom dresu večeras verovatno nećemo videti Kristapsa Porzingisa. Letonac je veoma bitan šraf u svojoj ekipi i trenutno je treći strelac tima sa 19,2 poena u proseku.

Sigurno nas očekuje interesantan duel kada se sastaju ekipe koje su u svojoj istoriji osvojile po 17 prstenova, a tandem Džejms-Dejvis će biti silno motivisan da zaustavi mašineriju iz Masačusetsa predvođenu bivšim studentom univerziteta Djuk, Džejsonom Tejtumom.

Dosta puta smo bili svedoci da se u božićnoj noći igra nešto opuštenije i verujemo da će tako biti i večeras. Naša procena je da će se igrati u brzom ritmu i da će granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +234,5 (kvota 1,89)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)