ĐOKOVIĆEVA OSVETA! Vreme je da Novak naplati Alkarazu poraz u finalu Vimbldona

V.M.

20. 08. 2023. u 10:25

DVA najbolja svetska tenisera sastaće se u finalu mastersa u Sinsinatiju (22:30).

ЂОКОВИЋЕВА ОСВЕТА! Време је да Новак наплати Алкаразу пораз у финалу Вимблдона

Profimedia

Večeras ćemo imati priliku da gledamo pravi teniski spektakl. Svi su na počektu turnira prižljkivali da gledaju finale između dva najbolja tenisera na svetu i oni su to ispoštovali.

Novak se gotovo prošetao do finala ne izgubivši nijedan set. Fokina mu je predao prvi meč nakon jednog odigranog seta, posle toga je rutinski trijumfovao nad Monfisom i Fricom, dok mu je Zverev zadavo muke u polufinalu ali Đoković je opet pokazao klasu i slavio sa 7:6, 7:5.

Srpski teniser je osvojio najviše mastersa u istoriji tenisa (39), a takođe vredi napomenuti da je jedini koji je uspeo da trijumufje na svih devet mastersa, i to je uradio dva puta. Što se tiče Sinsinatija, njega je pokorio u dva navrata, 2018 i 2020.

Sa druge strane mreže biće Karlos Alkaraz koji se muči u poslednje vreme ali je uspeo da dođe do finala. Redom je bio bolji od Tompsona, Pola, Pursela i Hurkača, a vredi napomenuti da je svaki meč dobio sa 2:1. Najbliži porazu bio je sinoć kada se pri rezultatu 1:0 u setovima za Hurkača ušlo u taj brejk, ali Španac je pokazao kvalitet, preokrenuo rezultat i plasirao se u novo finale.

Alkaraz igra odlično ove sezone. Osvojio je šest trofeja i biće oran da doda novi masters u svoju trofejnu vitrinu gde već stoje četiri (Majami, dva puta Madrid, Indijan Vels)  od kojih su dva osvojena ove godine (Madrid, Indijan Vels).

Ovaj meć će biti reprziza epskog finala Vimblodna koje se odigralo nešto ranije ove sezone. Tada je viđen jedan fantastičan meč na kojem je Alkaraz slavio sa 3:2. Đoković je stao posle odličnog otvaranja meča, gubio je sa 2:1 u setovima ali rezultatski se vratio u meč sa dva brejka u četvrtom setu, ipak u petom nije iskoristio brejk šansu na samom startu što je dalo vetar u leđa mladom Špancu koji je pokorio Novakovu vladavinu na Centralnom terenu Vimbldona koja je trajala gotovo deset godina.

Ovi rivali su igrali i u polufinalu Rolan Garosa ali tada je pri rezultatu 1:1 u setovima Alkaraz imao problema sa grčevima, te je Đoković to iskoristio i ''kruzirao'' do pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Alkaraz - Đoković 2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!