LUDNICA U TEKSASU: Oporavljeni Luka Dončić dočekuje "spleš braću"?

M.M.

22. 03. 2023. u 20:51 >> 20:51

KOŠARKAŠI Dalasa će u noći između srede i četvrtka ugostiti Golden Stejt. Utakmica će se igrati u dvorani "Amerikan erlajns centar" sa početkom u 00.30.

ЛУДНИЦА У ТЕКСАСУ: Опорављени Лука Дончић дочекује сплеш браћу?

Tanjug/AP

Očekuje nas pravi spektakl u Teksasu, "ratnici" stižu u Dalas, a publika će moći da uživa u čarolijama velikih majstora.

Aktuelni šampion ne igra na prepozntljivom nivou i to je ono što najviše brine navijače. U prethodnih deset utakmica izabranici Stiva Kera su upisali svega četiri pobede, dok su poraženi od Lejkersa, Oklahome, Klipersa, Atlante i dva puta od Memfisa.

U prošlom kolu su na krilima "spleš braće" srušili Hjuston, tako stigli do 37. pobede u šampionatu i zauzimaju šesto mesto na Zapadu.

Stef Kari i Klej Tompson su kombinovano ubacili 59 poena i imali 6 asistencija.

Stef ove sezone provodi 35 minuta na parketu i u proseku ubacuje skoro 30 koševa, dok sa druge strane Klej za 22 minuta u igri ima 22 poena.

Voriorsi će definitivno morati da podignu nivo igre ukoliko žele da ponove uspeh iz prošle sezone. 

Već godinama važi pravilo da se Kerovi puleni nikada ne otpisuju jer najbolju košarku prikazuju kada je najpotrebnije.

Ono što je važno za Dalas maverikse je to što će prva zvezda verovatno moći da zaigra u najvažnijoj utakmici u sezoni do sada, premda se ne zna koliko će minuta biti produktivan.

Razlika u odnosu na prošlu sezonu je to što je Luka Dončić konačno dobio saigrača koji ga može kvalitetom ispratiti.

Vlasnici kluba iz Teksasa su iskoristili "raspad" Bruklinovog projekta i doveli jednog od najboljih plejmejkera u poslednjih nekoliko godina.

Kajri Irving je od samog starta pokazao šta se od njega može očekivati i nema sumnje da je spreman da pomogne saigračima koliko god je to moguće.

Golden Stejt i Dalas su ove sezone u međusobnim duelima slavili po jedanput. 

Voriorsi imaju pobedu više od Dalasa, tako da će ovaj susret biti veoma važan za direktan prolaz u plej-of jednog od ova dva tima.

Stef Kari ima daleko više iskustva od svojih konkurenata za ovakve mečeve, ali znamo koliko je važnih partija Luka Dončić završio u korist svog tima.

Pretpostavlja se da će ovaj meč biti trenerima pravi izazov. Naša procena je da će navijači domaćeg tima imati razloga za slavlje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili