MELBURN SE KLANJA SRBINU: Nole ide ka finalu i ispisuje istoriju!

M.M.

27. 01. 2023. u 08:20 >> 08:20

NOVAK Đoković će u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije za protivnika imati Tomija Pola. Meč će se igrati na centralnom terenu "Rod Lejver" sa početkom u 9.30.

МЕЛБУРН СЕ КЛАЊА СРБИНУ: Ноле иде ка финалу и исписује историју!

Tanjug/AP

Recept da se Novak Đoković sruši verovatno i postoji, međutim, još uvek nije pronađen, i sigurno smo da neće do kraja njegove igračke karijere.

Pomeranje mečeva, sklanjanje sa glavnih terena, provokacije, hapšenja, zabrane, pretnje, zvižduci sa tribina, diskvalifikacije - stvari su sa kojima se Srbin godinama nosio.

U Melburn je prvi put stigao 2005. godine, nekoliko sati leta, promena vremenske zone, i sve to da bi se na terenu zadržao svega 74 minuta protiv tada već zvezde svetskog tenisa Marata Safina. Sedamnaestogodišnji Nole ispraćen je sa terena rezultatom 3:0 (6-0, 6-2, 6-1)

Ali naravno, niko nije rođen kao šampion, šampion se stvara, a to je ono što je Novaku uspelo i niko mu ne može oduzeti.

Prvi veći korak napravio je 2007. godine kada je stigao do 1/8 finala, gde je izgubio od Rodžera Federera. Poraz od Švajcarca bio je bolan, međutim, već naredne godine Nole istom protivniku servira osvetu u polufinalu, a kasnije u finalu pobeđuje Žoa Vilfrida Congu i podiže svoj prvi grend slem trofej.

Ono što se dešavalo narednih godina sada je već deo istorije. Rođeni Beograđanin se popeo na pobedničko postolje još osam puta, a u finalima su padali Endi Mari čak četiri puta, Rafael Nadal dva puta, i po jednom Dominik Tim, odnosno Danil Medvedev.

Sigurno da bole porazi od Rodžera, Vavrinke, Goldštajna, Safina, Čunga, Conge i Istomina, ali nekako najviše boli ta 2022. godina kada je Novaku zabranjeno da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni.

Novac koji je donirao i podrška koju je pružao Australiji za vreme požara dve godine pre deportacije, nažalost, brzo su zaboraljeni.

Bilo je pitanje u kakvom će se stanju naš teniser vratiti u "zemlju kengura", najverniji navijači, ispostaviće se sa razlogom nisu sumnjali.

Stigao je Nole, pokorio je Adelejd, a ostalo mu je još dva koraka do desetog trofeja i na ovom turniru.

Srpske trobojke će se vijoriti u Melburnu, a srpski teniser će ući u istoriju koju nijedan zakon neće moći da izbriše. Srećno, Nole!

NAŠ TIP: Đoković - Pol 3:0 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest