RADONJIĆEVA ČETA JE U OZBILJNOJ FORMI: PAO juri petu uzastopnu pobedu u Evroligi

V.M.

13. 12. 2022. u 09:31

USPAVANA Valensija dočekuje razigrani Panatinaikos.

РАДОЊИЋЕВА ЧЕТА ЈЕ У ОЗБИЉНОЈ ФОРМИ: ПАО јури пету узастопну победу у Евролиги

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Domaćini se nadaju da mogu da prekinu niz loših rezultata pobedom u ''Fonteti'', dok su gosti u dobrom ritmu i jure petu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Valensija se nalazi u lošoj formi, u prethodnih pet utakmica ima samo jednu pobedu uz četiri poraza i trenutno se nalazi na 12. poziciji na tabeli. U prošlom kolu držala se tri četvrtine protiv Makabija, ali je tim iz Izraela preuzeo inicijativu u poslednjem kvartalu i slavio sa 84:68.

Najbolji pojedinac ekipe je plejmejker Kris Džouns koji je propustio gostovanje Makabiju, ali se sada vraća na parket. Tridesetogodišnji plej predvodi svoj tim sa 14,4 poena po meču, a uz to ima i 4,8 asistencija po utakmici.

Valensija je preko leta zaposlila Aleksa Mumbrua za koga se može reći da ne radi dobar posao. Ne cvetaju joj ni ruže u španskom prvenstvu, iako je za vikend savladala Đironu sa 104:69, zauzima razočaravajuće deseto mesto na tabeli.

Sa druge strane Panatinaikos se preporodio u poslednje vreme i nakon lošeg početka sezone sada se nalazi u odličnoj formi. Izabranici Dejana Radonjića su uhvatili zalet i vezali četiri trijumfa u Evroligi, prošle nedelje su u uzbudljivoj utakmici nakon produžetaka slavili protiv Olimpije iz Milana sa 90:77.

PAO je deveti na tabeli, ima skor od šest pobeda i isto toliko poraza. Ključni trenutak za ekipu je bio dolazak sjajnog krila Dvejna Bejkona početkom novembra, nakon njegovog potpisa grčki velikan ima pet trijumfa u sedam utakmica. Bejkon u proseku beleži 20,3 poena po meču i jedan je od najboljih skorera u Evropi. Nakon par sezona neigranja u top 8 fazi takmičenja, deluje da ove godine ''zeleni'' mogu da se bore za mesto u plej-ofu Evrolige. Što se tiče igara u domaćem prvenstvu, imaju skor od šest pobeda uz dva poraza i zauzimaju četvrtu poziciju.

U međusobnim susretima u prethodnih pet utakmica PAO ima tri pobede, dok je Valensija slavila dva puta.

Domaćini će biti bez Hermansona, Himeneza i Van Rosoma, dok gosti neće moći da računaju na litvanskog reprezentativca Marijusa Grigonisa.

Očekujemo neizvesnu utakmicu koja će se rešavati u samoj završnici.

 

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)