NAJOPASNIJI JE RANJENI LAV: Barselona posle dva uzastopna poraza dočekuje Partizan

M.T.

22. 11. 2022. u 08:51

Crno-beli imaju dve pobede u nizu.

НАЈОПАСНИЈИ ЈЕ РАЊЕНИ ЛАВ: Барселона после два узастопна пораза дочекује Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Barselona je upala u malu krizu i moraće ekipa Šarunasa Jasikevičijusa da se što pre probudi pošto večeras u dvorani ''Blaugrana'' od 20.45 u okviru devet kola Evrolige dočekuje Partizan koji je definitivno stabilizovao formu u elitnom takmičenju.

Katalonci su posle tri uzastopne pobede u Evroligi, u prethodnom kolu doživeli poraz u Istanbulu od Efesa, a mnogo pažnje je privukao potez Šarunasa Jasikevičijusa da Nikolu Kalinića pre vremena pošalje u svlačionicu zbog navodnog nepoštovanja. Posle neuspeha protiv Efesa, Barselona je na petom mestu u Evroligi sa pet pobeda i tri poraza, koliko imaju Real Madrid i Žalgiris. Kalinić se vratio u tim već protiv Huventuda u ACB ligi, ali je Barselona i tu poražena i pretrpela drugi neuspeh u sezoni, tako da Katalonci sa dve izgubljene utakmice u nizu dočekuju crno-bele.

Posle ubedljivog poraza od Olimpijakosa u desetkovanom sastavu zbog povreda i igrača koji su bili sa reprezentacijom Srbije u kvalifikacionom prozoru za Svetsko prvenstvo, Partizan je uspeo brzo da se oporavi i savlada u prethodnom kolu u Beogradu Makabi iz Tel Aviva, a u tim se posle dužeg odsustva vratio i Alen Smailagić. Bila je to četvrta pobeda crno-belih koji imaju isto toliko poraza i trenutno zauzimaju osmo mesto i u grupi su timova sa identičnim učinkom pošto isti skor imaju Baskonija, Virtus, Makabi i Valensija.

- Barselona je tim koji igra izuzetno agresivno, koji se prilagođava protivniku, imaju dosta set akcija u napadu i uvek igraju na različiti način. Naravno, to im dozvoljava njihov roster koji je izuzetno kvalitetan. To je ekipa koja sigurno ima najveće ambicije u Evroligi, ali to ne znači da ćemo mi da odemo i da ne probamo da odigramo ponovo najbolju moguću utakmicu. Idemo i u ovom trenutku razmišljamo samo o Barseloni - rekao je Željko Obradović pred put u Španiju. - Mislim da će igrati sa najvećom mogućom motivacijom, upravo iz tog razloga jer su izgubili dve utakmice zaredom. Španska liga je takva da nema lakih utakmica, tako da sigurno očekujem njihovu reakciju. Znam da će biti maksimalno motivisani protiv nas.

Šarunas Jasikevičijus ima problema zbog povređenih igrača pošto su već dugo odsutni sa terena Nikola Mirotić, Kajl Kurik i Serhi Martinez. Na drugoj strani trener crno-belih Željko Obradović ne može da računa na Aleksu Avramovića, dok Balša Koprivica još dugo neće biti na raspolaganju posle preloma šake, ali se u tim vratio u meču protiv Makabija Alen Smailagić.

Poslednji meč su Partizan i Barselona odigrali pre devet godina u Evroligi, a u deset njihovih međusobnih mečeva sedam puta su Katalonci trijumfovali, dok su crno-beli ostvarili tri pobede. Pre dva meseca su u Španiji Partizan i Barselona odigrali prijateljski meč, a crno-beli su bili uspešniji.

NAŠ TIP: UP -163,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024